3D: DAW dik verdiend winnaar tegens slap FC Uden (audio)

Voetbal 82 keer gelezen
SCHAIJK – DAW behaalde vanmiddag op een gehavend FC Uden een dik verdiende 2-0 zege.
Het elftal van trainer Rob van der Ven was gedurende de hele wedstrijd het meest dominante team en had pech dat de score op 2-0 bleef steken. Corik Megens (18) was de maker van beide Schaijkse doelpunten. Nooit Gedacht zakt de laatste maand af naar een bedenkelijk niveau. Vanmiddag gingen de Geffenaren genadeloos onderuit tegen een fris voetballend Vitesse’08.

[image=317213]

Hij wil het maar niet toegeven FC Uden trainer Johan van Osch, maar als je 50% van je eerste elftal mist dan zou het best eens kunnen zijn dat je een wedstrijd verliest Van Osch: “Dat kan wel zo zijn, maar dan moet je niet rond gaan lopen als een paar makke schapen. Onze tegenstander liet zien hoe het wel moest. Vol passie en vuur zat dat team. Dat zat er bij ons niet in en liepen gelaten te voetballen. Dat neem ik mijn team hoogst kwalijk ondanks dat we onderbezet waren.” Het was vooral na rust geen prettige entourage op D’n Heuvel in Schaijk waar Sinterklaas hoogstpersoonlijk de spelers (maar vooral die van DAW) een hart onder de riem kwam steken. Nadat Robbert Knipping in de 16e minuut rakelings langs het doel van Denny Witjes kopte was in de 23e minuut eindelijk raak. Jongeling Corik Megens haalde droog uit en streepte de bal buiten bereik van Witjes boven in het kruis. Megens, net over van A1, is een Schaijks diamantje wat uit kan groeien naar een voetballer met toekomst. Een speler waar hijgerige scouts zijn naam tot op het karton van de schrijfblok door zullen drukken.

[image=317207][image=317212]

Povertjes
DAW bleef regie houden in de wedstrijd en straalde dat ook uit. Een enorme felheid zonder dat het ook maar een moment ordinair werd. Eigenlijk had Megens de 2-0 al voor rust kunnen maken. Op aangeven van Marc Raaijmakers zag diezelfde Megens zijn inzet tegen de paal belanden. Witjes redde kort hierna knap op een inzet van opnieuw Raaijmakers. De kansen voor FC Uden waren povertjes. Alleen Abdullah Torunoglu was dicht bij keeper Sylvester Rodrygues, maar zag zijn inzet gestopt. Bij FC Uden viel ook Rik van den Boom nog uit met een pijnlijke knie. Na rust bleef het op de kantinegoal eenrichtingsverkeer op Witjes. In de 52e minuut was het opnieuw raak. Met een slice kopbal van Megens die Witjes verraste: 2-0. De Udenaren geloofde het wel en DAW kon met aangetrokken handrem richting het einde. Aldair Rodrigues raakte de paal, maar doelpunten vielen er niet meer. Het publiek had zich in het vallende duister allang op de tribune of onder de riante overkapping verschanst van het enorme kantinegebouw.

[image=317211][image=317209][image=317208][image=317214]

Nooit Gedacht verliest ruim van Vitesse’08
Het Geffense Nooit Gedacht heeft zich een slechte dienst bewezen. De club van trainer Wolf Wannet verloor vanmiddag op de eigen Biescamp met 1-4 van Vitesse’08. Safa Kizir opende al in de elfde minuut waarna Soufiane Dadda zijn handelsmerk scoren nog maar eens gestalte gaf naar 0-2. Mocht er nog enige hoop zijn geweest in de harten van de Geffense getrouwen dan verdween die drie minuten rust definitief. Stijn Hendriks bracht met zijn treffer de stand op 0-3. Lex van Buel deed wat terug voor de thuisclub, maar het bekende slotakkoord was voor Kizir met zijn tweede van de middag. Prima overwinning voor het team van trainer Joop van den Ing.