Uden - Geel-Zwart onbeslist: 2-2

Sport 60 keer gelezen
UDEN | De eerste beladen derby van dit seizoen werd gespeeld op het blauwe veld van HC Uden. Een spannende wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2.

[image=317252]

Geel-Zwart, vierde op de ranglijst, veranderde de tactiek en verraste daarmee de Udense koploper. Door meer afwachtend te spelen en pas op de middellijn druk te zetten, kon Uden niet in het eigen spel komen. Echte kansen voor de Veghelse dames bleven uit, want de Udense verdediging wist elke keer op tijd in te grijpen. Na twintig minuten opende Uden tegen de verhouding in de score. Een strafcorner werd precies in de korte hoek gesleept en keepster Britt Horck was kansloos. Erg lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Nog voor rust kwam Geel-Zwart op gelijke hoogte. Sjoukje van den Brand werd even over het hoofd gezien en kon scoren met haar backhand.

[image=317253]

Counter
Na rust leek het er even op dat Geel-Zwart de controle over de wedstrijd verloor. Uden kwam scherp uit de kleedkamer en had het betere van het spel. Net als in de eerste helft kreeg Uden weer een reeks strafcorners, maar deze werden keer op keer onschadelijk gemaakt door de Veghelse verdediging. Geel-Zwart herpakte zich en kreeg weer grip op de Udenaren. Een snelle counter zorgde zelfs voor een voorsprong. Anne Feijen reageerde attent toen de bal terugkwam van de Udense keeper. Ze sloeg de bal uit de lucht de touwen in. Snel daarna volgde de gelijkmaker. Een momentje van onoplettendheid werd afgestraft. Hiermee was meteen de eindstand bepaald: 2-2. Een prima resultaat voor Geel-Zwart, dat een goede wedstrijd speelde. Er is een puntje gewonnen terwijl Uden er twee heeft verloren, althans zo voelt dat in Veghel.

Eigen veld
Aanstaande zondag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. De Veghelsen treden dan op eigen veld aan tegen Rosmalen, dat één plek boven hen staat. Een spannende en belangrijke pot, die winnend moet worden afgesloten om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.