Afbeelding

Volkel in de ban van dorpskwis

Algemeen 164 keer gelezen
VOLKEL | Volkel was afgelopen zaterdag weer in de ban van de Dorpskwis Piepers kent Piepers. Het was de tweede editie en er waren 61 teams en 1300 deelnemers.

[image=317262]

Kort na half zeven stoven de teamcaptains vanuit Café Piepers alle kanten op met hun opgehaalde kwisboeken. Op de diverse locaties zat iedereen startklaar, computers en laptops in de aanslag.
Een inventarisatie van de categorieën, waaronder Volkels Volluk, We zien ze vliegen, Heerlijk Festyland, Rundje um de Wirreld en FF Denke. En natuurlijk een rubriek voor de jongste deelnemers, de Krielekes.
Meteen gingen ook de eersten de straat op voor het onderdeel D’n Hort Op om kunstwerken en ornamenten te lokaliseren, het aantal Piepers te raden in de Piepermand en het achterhalen van de kentekens van de organisatie.
Via de mail kwam een extra opdracht voor het maken van een wintersportfoto van de groep. Deze moest voor 22.00 uur binnen zijn. De lijnen waren overbezet. Alle hulptroepen werden ingeschakeld en informatiekanalen benut.
Uiteraard ontbrak de gevreesde Geheime Opdracht niet. Daarvoor moest 1 teamlid, verkleed als kind en in het bezit van een bal, zich melden bij de sporthal. Sportievelingen werden gestuurd voor een gymles of sportief parcours waar ze de strijd aan zouden gaan met de andere kandidaten. Echter, de schoolmeester had een heel andere les voor hen in petto: ze mochten mee naar de basisschool voor het maken van een uitgebreide toets. Dictee, rekenen, biologie, topografie en verkeer, maar ook tekenen en het vouwen van een vliegtuigje. Alle kwaliteiten werden getoetst. Tijden van vroeger herleefden, met 61 leerlingen in één lokaal. Het werd muisstil in de klas, opperste concentratie. Vertwijfelde blikken en hier en daar een zucht en een kreun. De Mister leidde de groep met strakke hand, zijn aanwijsstok in de aanslag voor leerlingen die spiekten. Na afloop werd een klassenfoto gemaakt en mochten de kinderen zich weer aansluiten bij hun groep.
Voor de creatieve geesten in de teams lag een mooie uitdaging in het knutselen van een kerstster en een snoephuisje. Deze kerststerren worden in december opgehangen in en rond de grote Kerstboom op het Schakelplein. De snoephuisjes worden vanaf nu twee weken tentoongesteld in de bibliotheek van Volkel. Daar zijn ze te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden.
Tegen de klok van elven vulde de lucht in café Piepers zich met de zoete geuren van peperkoek en speculaas, gebruikt als bouwstenen voor de prachtig gedecoreerde snoephuisjes van de deelnemende teams. Binnen een kwartier veranderde de ruimte in een stemmige kerstsfeer door de fraai vormgegeven kerststerren van zeer uiteenlopende materialen. Nu is het wachten op de uitslag, die wordt bekendgemaakt tijdens de feestavond op zaterdag 19 december bij de prijsuitreiking op BillyBird Park Hemelrijk.

[image=317264][image=317263]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant