Afbeelding

Zwembad van blauwe macaroni op de Noordkade

Kunst en cultuur 71 keer gelezen
VEGHEL | 'De Punnik Frunnik voeding dingen' van SBO de Wissel en 'de Gouden "mond"opus' van BS de Uilenbrink werden door de vakjury gekozen tot beste Voedingdingen. De 'popcorn racewagen' en de 'vliegende bio banaan' gingen er met de publieksprijzen van door.

[image=317273]

Deze fantastische namen horen bij 4 van de 17 ontwerpen die zijn ingezonden door de basisscholen van Veghel en omstreken, die nog tot begin december geëxposeerd worden op CHV Noordkade. Andere prachtige namen van inzendingen zijn onder andere het zwembad van blauwe macaroni van BS Edith Stein, De regenboogtaart van BS 't Ven en de gezonde vaatwasser van BS 't Heibosch.

[image=317271]

Bijzondere workshops
Tijdens twee zinderende spektakelstukken op vrijdag 20 november mochten de leerlingen hun inzendingen en het ontwerpproces komen presenteren. Het waren twee feestelijke bijeenkomsten waar presentaties werden afgewisseld met muziek en dans. De twee winnaars die door de vakjury werden gekozen ontvingen voor de hele groep een bijzondere workshop:  het 'klei-restaurant' en alle vier de winnaars kregen een overheerlijke taart. De kinderen zelf mochten beslissen wie de  publieksprijzen zouden krijgen.  Marco Mulders (Maison van den Boer), Peter van den Berg (Techniekacademie Avans) Berry Tomas (Skipov), Sandra Beuving (OOG) en Annemaria Paisz (kunstenaar van Phoenix Cultuur) vormden de vakjury en zij stonden voor de zware taak om de twee beste ontwerpen te kiezen.
Het project is tot stand gekomen door een samenwerking van Plein 23, Phoenix Cultuur en Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch. Financieel is het mede mogelijk gemaakt door Techniek = Troef, TechXperience, Skipov en OOG.

[image=317272]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant