Afbeelding

3D: Louter toppers en derby’s zondag

Voetbal 58 keer gelezen
Dé topper van het weekend is zondermeer het treffen tussen Avanti’31 en Rhode. De winnaar blijft koploper of kan het worden. Vianen Vooruit tegen Hapse Boys is een regelrechte derby, maar dat zijn Nulandia – Nooit Gedacht en Volkel – FC Uden ook. Wat een aparte klasse is 3D toch.

Door: Peter Kuijpers

[image=317289]

Hemelsbreed liggen de sportparken van Vianen Vooruit en Hapse Boys drie kilometer uiteen. Vorig seizoen speelden beiden nog in de vierde klasse, nu is het treffen een klasje hoger. Een echte derby op fietsafstand heet dat dan. Het negatieve stigma aan dit verhaal is dat beiden op een vervelende degradatieplek staan. Scheidende coach Dennis Kroes wil als geen ander zijn team in mei in de derde klasse afleveren aan zijn opvolger. Kroes: “Dat klopt en dat wil ik heel graag. Dan moeten we zondag wel winnen al is het derbygehalte hoog in dit duel. Als speler moet je alles geven en 90 minuten lang volle bak gaan en strijden voor je club en team. Voor mij een mooie taak om deze week ervoor te zorgen dat iedereen dat beseft. Het zal een zware klus worden maar een overwinning aankomende zondag zou een geweldige opsteker zijn voor de laatste wedstrijden van 2015. De ranglijst zou er dan wel eens heel anders uit kunnen zien in de winterstop. De ploeg is nagenoeg compleet en ook altijd wel scherp in deze onderlinge duels met Haps. Ik heb veel vertrouwen in deze wedstrijd en ik hoop dat we ons zelf en de supporters weer eens drie punten kunnen schenken.”

Nulandia – Nooit Gedacht
Voor trainer Ton Berens en niet op de laatste plaats de spelers en getrouwen is het tijd voor een driepunter. Na de winst bij Stormvogels’28 stokte de scoringsmachine in Nuland. Thuis Rhode en uit Margriet bleven de doelpunten uit. Zondag tegen het dolende Nooit Gedacht zijn de geel-zwarten favoriet.

Volkel – FC Uden
William van der Steen is er nog niet uit wat betreft zijn toekomst bij Volkel. Van der Steen: “Voor de toekomst zijn we in gesprek, ik ga de komende weken alles op een rijtje zetten en de juiste keuze maken. Afgelopen week ook in Schaijk geweest, het was een terechte overwinning voor DAW. Ik denk dat Johan van Osch het goed heeft verwoord, het siert Johan dat hij niet de blessures en schorsing de schuld geeft. Terwijl dit natuurlijk wel de belangrijkste factor is voor de mindere resultaten de laatste weken. Voor aanstaande zondag verwacht ik een ander FC Uden. Ik verwacht dat wij vrij compleet zullen zijn komende zondag.”

[image=302337]

Avanti’31 – Rhode
Ronny Everaerts lijkt geboren voor het geluk. De Avanti’31-trainer won een ticket en vliegreis naar Manchester voor het duel van vanavond: Manchester United – PSV. Morgen (donderdag) staat Everaerts weer op het trainingsveld in Schijndel met een heerlijk duel in het vooruitzicht zondag. Everaerts: “Gezien de stand op de ranglijst een mooi affiche en hopelijk is het publiek de grote winnaar zondag. Beide verenigingen doen het met eigen spelers erg verdienstelijk in deze competitie. zondag verwacht ik een wedstrijd van twee teams die erg aan elkaar gewaagt zijn. Ik vind dat wij geen favoriet zijn, want dan doe ik Rhode tekort. Wie er aan het langste eind zal trekken zal afhankelijk zijn van onder anderen fitheid, vorm van de dag, individuele kwaliteiten en ook een beetje de factor geluk. De competitie wordt zondag zeker nog niet beslist, dus wij zullen (net als Rhode) er alles aan doen om een positief resultaat uit het vuur te gaan slepen.”

[image=287736]

Theo van Lieshout
Trainer van Rhode is Theo van Lieshout hij vindt de vorm van de dag belangrijk komende zondag. Van Lieshout: “De wedstrijden tegen Avanti zijn meestal wedstrijden op zich, waar de vorm van de dag wel eens heel bepalend kan zijn. Ik denk dat de ploegen weinig geheimen voor elkaar hebben, dus we zullen zondag wel zien wie er aan het langste eind trekt Op dit moment hebben we geen schorsingen en/of blessures dus als we deze week goed doorkomen kunnen we putten uit een voltallige selectie.” Een spetterende derby waar scheidsrechter Jan van Dreumel uit Heesch om 14.30 uur fluit voor het begin.

Boekel Sport – Stormvogels’28
De Boekelaren gingen afgelopen zondag in het bekerduel met 1-6 onderuit tegen Hoofdklasser O.S.S.’20. Een aanvaardbare uitslag gezien het grote klassenverschil. Zondag liggen er wel kansen voor trainer Ruud Vermeer van Boekel Sport: “Afgelopen zondag de eerste helft hebben we aardig kunnen bijbenen. Na de rust schakelde O.S.S.’20 een tandje bij en hebben ze duidelijk veel meer kwaliteit in huis. Voor zondag tegen Stormvogels willen we heel graag drie punten gaan pakken. Ik heb wel wat informatie over de ploeg en daar gaan we zeker even samen met het team over sparren. Twee jaar geleden hebben we in de competitie ook tegen ze gespeeld. Hopelijk zijn de weergoden ons gezind en kunnen we deze week twee maal trainen en zondag weer lekker voetballen. Afgelopen zondag geen schade opgelopen betreffende blessures. We zijn nog wel steeds zoekende naar de juiste mensen op de juiste plaats.”

[image=317290]

DAW – Margriet
Wie DAW zondag zag voetballen, moet concluderen dat dit team van trainer Rob van der Ven veel te laag staat. Een fris voetballend team met aanvallende kwaliteiten. En nog gefeest zondag? Van der Ven: “We hebben even nagenoten van de overwinning op FC Uden, maar inmiddels ligt de focus alweer op Margriet. Zondag beginnen we gewoon weer op 0-0 tegen wederom een voetballende ploeg. Aan ons wederom de taak om dit vroegtijdig aan te pakken. De wedstrijd van afgelopen zondag heeft wel wat kleine pijntjes opgeleverd, maar de verwachting is dat we zondag met een complete groep aan de aftrap kunnen verschijnen. Het zou mooi zijn als we de twee overwinningen op rij zondag een goed vervolg kunnen geven.”

Vitesse’08 – Avesteyn
De ploeg uit Gennep deed zondag goede zaken op de Biescamp in Geffen. De wedstrijd die eerder werd afgelast op 15 november stond afgelopen bekerzondag op het programma. Met de 1-4 winst kijken de mannen van Vitesse’08-trainer Joop van den Ing weer schuin omhoog. Zondag komt Avesteyn waar de Genneppenaren favoriet zijn: Van den Ing: “Nou ik denk dat deze stelling wat voorbarig is. Het was inderdaad een prima zege in Geffen met redelijk goed voetbal, voor zover mogelijk op het slechte veld. Het was ook een dikverdiende zege en we verzuimden om er meer in te schieten. We zijn behoorlijk gehavend, zondag zijn er weer wat blessures bij gekomen en de andere langdurige blessures zitten er ook nog niet aan te komen. Een ding is zeker: zondag staan er gewoon elf man aan de aftrap. Iedere ploeg heeft zo zijn problemen en waarom zou het bij ons anders zijn? Avesteyn wil ook drie punten pakken dus we zullen weer scherp en geconcentreerd moeten zijn en keihard moeten werken om de drie punten thuis te houden. Het wordt ook wel een keer tijd dat we thuis weer eens winnen.”

Wedstrijden 29-november derde klasse D:
-Vianen Vooruit - Hapse Boys
-Nulandia - Nooit Gedacht
-Volkel - FC Uden
-Avanti'31 - Rhode
-Boekel Sport - Stormvogels'28
-DAW - Margriet
-Vitesse'08 - Avesteyn

Stand derde klasse D:
1 Rhode 10 - 21
2 Boekel Sport 10 - 19
3 Avanti'31 9 - 17
4 FC Uden 10 - 17
5 Volkel 10 - 17
6 DAW 10 - 15
7 Nulandia 10 - 14
8 Stormvogels'28 10 - 14
9 Margriet 10 - 13
10 Vitesse'08 10 - 12
11 Avesteyn 10 - 8
12 Nooit Gedacht 10 - 7
13 Hapse Boys 9 - 5
14 Vianen Vooruit 10 - 5

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant