Afbeelding

Uniek kunstdrieluik voor Cuijkse Schouwburg

Kunst en cultuur 66 keer gelezen
CUIJK | Schouwburg Cuijk heeft een bijzonder openingscadeau in ontvangst mogen nemen: een uniek drieluik, gemaakt door de bezoekers van de eind september gehouden open dagen. De drie schilderijen laten soms een waarheidsgetrouw beeld, soms een eigenzinnige visie, zien op de positie en de plek van de Schouwburg in het centrum van Cuijk.

[image=317329]

Het drieluik was een initiatief van Henri Elbers, locatieregisseur van Kunstencentrum Muzelinck en lid van Beeldende Kunstenaars Cuijk (BKC). Hij nodigde met zijn collega's van de BKC tijdens de open dagen de bezoekers uit om een penseel in de verf te dopen en hun creatieve gedachten aan het doek toe te vertrouwen. "In totaal hebben meer dan duizend mensen, misschien wel 1.500, aan dit drieluik meegewerkt", zegt Henri Elbers. "Van hier en daar een enkele veeg tot prachtige mini-kunstwerken. En van talent in de dop tot zeer getalenteerd. Wat dit drieluik zo bijzonder maakt is dat het naadloos aansluit bij waar ook Schouwburg Cuijk voor staat: iedereen is welkom, iedereen mag meedoen én wat er gebeurt is altijd voor iemand van betekenis."

Overhandiging
Henri Elbers overhandigde het drieluik vorige week dinsdag aan bestuurslid Stan Verhaak van Schouwburg Cuijk. Hij deed dat voorafgaande aan de voorstelling 'Baantjer'. Schouwburg Cuijk had alle medewerkers van de openingsavond en de twee open dagen uitgenodigd om de voorstelling 'Baantjer' te bezoeken - als waardering voor hun belangeloze inzet voor een fantastisch openingsweekeinde.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant