Afbeelding

De lekkerste kaas op de markt bij De KaasKoning

Zakelijk 713 keer gelezen
UDEN | De weekmarkt in Uden en omgeving is dé plek voor kaasliefhebbers. In een bijzondere sfeer wordt de kaas vers van het mes voor de klant gesneden.

[image=317397]

Al meer dan 70 jaar is De KaasKoning te vinden op markten in onder andere Noord-Brabant. Vanuit historie wordt er samengewerkt met Cono Kaasmakers in Westbeemster; de beste kaasmakerij van het land. De kaas wordt bereid met oog voor mens en natuur.
De nieuwe kaasmakerij is de groenste ter wereld en past hierdoor in de Beemster polder (beschermd Unesco werelderfgoed).Na het droogleggen van de polder bleef er blauwe zeeklei over dat zorgt voor een vruchtbare bodem en unieke graskwaliteit waar koeien op grazen. En laat dat nu net de basis zijn voor de melk waaruit De KaasKoning kaas wordt bereid. De KaasKoning is onlangs met het team op bezoek geweest in de kaasmakerij en bij de boer. Door de kleinschaligheid blijven de ambachtelijke elementen in de kaasbereiding, zoals het handmatig roeren van de wrongel. Door samen te werken aan duurzaamheid ontstaan gezonde boerenbedrijven met toekomst, die bovenal goede kwaliteit melk leveren.

Uitnodiging
Om al dit lekkers te proeven nodigt De KaasKoning mensen graag uit op een van de onderstaande marktplaatsen:
Maandagochtend: Uden, dinsdagochtend: Boekel, dinsdagochtend: Volkel, woensdagochtend: Nistelrode, vrijdagmiddag: Erp, vrijdagochtend: Uden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant