Afbeelding

Info-avond over windpark bij Siebengewald

Algemeen 82 keer gelezen
SIEBENGEWALD | Omwonenden van een mogelijk aan te leggen windpark in de omgeving van Heijen, Afferden en Siebengewald houden op woensdag 2 december een informatie-avond om omwonenden en andere belangstellingen 'onafhankelijk' te informeren over windturbines.

"Een drietal ondernemers uit de gemeenten Gennep en Bergen hebben het plan opgevat om een windpark te realiseren. Het gaat om vier windturbines die geplaatst zouden moeten worden langs een strook bos vanaf het Nieuwe Erf bij Afferden/Heijen tot aan de Lakei in Siebengewald", aldus Lambert Jansen, Margot van den Broek en Hans Thijssen, initiators van de informatieavond. "Deze turbines hebben een ashoogte van 120 meter en een rotrodiameter van eveneens 120 meter, wat uitkomt op een maximale hoogte van 180 meter. Dit is ons koud en onverwachts op het dak gevallen en daarom hebben wij besloten om ons door een onafhankelijk iemand te laten informeren. De heer Rietveld van de Nederlandse Vereniging Omwonende Windturbines zal deze voorlichting geven."
Het drietal benadrukt dat het om een ander plan gaat dan het windpark in het Reichswald, net over de grens van Ven-Zelderheide. Alle omwonenden in een straal van 2 kilometer van het windpark bij Afferden en Siebengewald zijn uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst van woensdag 2 december om 20.00 uur in zaal Wahlen, Nieuweweg 79 in Siebengewald. De toegang is vrij.

[image=308043]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant