Afbeelding

Sander Maas: "UDI'19 moet naar Topklasse toe"

Voetbal 211 keer gelezen
UDEN - Bij UDI'19 staat momenteel met Sander Maas een zeer zelfbewuste doelman onder de lat. Door de vervelende ontwikkelingen rond concurrent Thijs van Hoeij, hij is zelfs gestopt met keepen door blessures, lijkt hij voorlopig verzekerd van een vaste plek als eerste keeper op Parkzicht. Sander Maas: "Ik vind het vooral sneu voor Thijs, was graag op een sportieve manier de concurrentie met hem aangegaan."

[image=314057]

Sander Maas (24) gold in zijn tienerjaren als een groot talent. Zo speelde hij in Jong Oranje onder vijftien en zeventien. Bij FC Den Bosch haalde hij de bank van het eerste elftal. Maas: "Mijn debuut heb ik echter niet mogen maken." Toen hij wegging in Den Bosch verkaste hij als Udense jongen niet naar Parkzicht maar naar Veghel. "UDI'19 had geen concrete belangstelling en Blauw Geel wel. Ik heb daar een mooie tijd gehad bij een mooie club. Ook was het team erg prettig om onderdeel van uit te maken. Alleen met de trainer had ik op een gegeven moment wel problemen. Ik vond hem niet eerlijk tegen mij en dat heb ik hem ook onder vier ogen medegedeeld en dat ik daarom weg wilde." Wat was er gebeurd dan? "Ik was gewoon niet zijn keeper maar hij zei dat nooit rechtstreeks. Ik kon nog wel snappen dat hij toen voor Martijn van Strien koos, hoewel ik het bij zijn afwezigheid telkens zeer goed deed. Ik dacht dat ik die concurrentie ook wel kon winnen op zich. Later kwam Jeffrey Vendrig erbij. Nou prima toch? Ik dacht wederom dat ik de concurrentie wel aankon. Na de voorbereiding zei trainer Erwin van Breugel dat hij geen verschil zag waardoor ik dacht eerste keeper te worden. Ik zat er immers al een paar jaar. Hij koos echter toch voor Jeffrey. Hij raakte echter snel geblesseerd waardoor ik erin kwam en het goed deed. Daarna was Jeffrey weer fit en moest ik er weer meteen uit. Hij kon daarbij niet echt aangeven waarom ik er niet in stond. Toen heb ik gezegd weg te gaan."

[image=285650]

UDI'19
Het gevolg is dat Sander Maas terug is bij zijn club: UDI'19. "Ik ben natuurlijk een 'Ujese' jongen dus voel me hier thuis. In het begin had ik wat aanpassingsproblemen. Blauw Geel speelt natuurlijk een ander spelletje dan wij. UDI'19 speelt altijd aanvallend terwijl Blauw Geel meer verdedigend inzakt en dan de lange bal naar voren schiet. Een beetje anti-voetbal maar we haalden er toen wel veel punten mee. Na een lastig begin gaat het nu steeds beter. Ik denk dat wij misschien wel de best voetballende ploeg van deze klasse zijn maar we laten het soms afweten op het gebied van goals scoren. Die jongens voorin hebben echt wel de kwaliteiten en daarachter hebben we nog middenvelders met scorend vermogen. In sommige wedstrijden wilde de bal er echter maar niet in. Alleen tegen O.S.S.'20 hebben we denk ik terecht verloren maar alle andere puntenverliezen waren onnodig in mijn ogen. We hebben nu wat achterstand opgelopen dus we kunnen ons minder veroorloven."

[image=317402]

Trainer
Sander Maas is ook trainer van de A-junioren geweest overigens. "Ik heb mijn TC-3 en ik vind dat leuk om te doen. Nu heb ik het even druk omdat ik mijn huis aan het verbouwen ben maar wellicht dat ik in de toekomst weer zoiets ga doen. ik doe voor mijn werk ouderen en beperkten begeleiden in bewegingstherapie momenteel. Dit vind ik zeer dankbaar en nuttig om te doen. Ik doe dat in een Tilburgse wijk. Revalidatietraining is sowieso iets wat me boeit, kan goed zijn dat ik me daar verder in ga ontwikkelen." Eerst echter met UDI'19 van DESO winnen zondag. "Dat is een leuke wedstrijd. Ik vind dat UDI'19 zo snel mogelijk naar de Topklasse moeten, die kwaliteiten hebben we. Dan zullen we zondag ook moeten winnen." (Willy Rooyakkers)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant