Afbeelding

Bertus Borgers & The Young Retro's naar De Pul

Algemeen 62 keer gelezen
UDEN | De Pul ontvangt op zondag 13 december Bertus Borgers & The Young Retro's voor een optreden. Het is een show in het kader van de recente release van het album 'LEGACY', dat het Eindhovense gezelschap rondom de saxofonist naar diverse podia in het land voert. 'LEGACY' bevat een selectie songs uit Borgers' omvangrijke oeuvre dat hij sinds circa 1970 opbouwde, nu opnieuw uitgevoerd door een drietal begin-twintigers.

[image=317414]

"Met The Young Retro's speel ik het repertoire dat ik speelde toen ik hun leeftijd had. Ik ben in jaren ouder dan deze drie jongens samen, maar hoe deze muziek over het voetlicht gebracht moet worden, daar waren we het snel over eens", aldus de 68-jarige Borgers. De plaat is zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar in de platenwinkel en via diverse online diensten. De Pul gaat open om 19.30 uur, de Gemertse folk-/countryband Op Zoek Naar Johan opent de avond om 20.00 uur. Een ticket kost 12,50 euro in de voorverkoop, aan de deur 16 euro.

'LEGACY'
Geïnspireerd door de vrijheid die Bertus ervoer in de muziek die hij rond 1970 creëerde, besloot hij in zijn repertoire van toen te duiken en een aantal jonge muzikanten - gitarist Gio Sliwa, bassist Maurice Christian George en drummer Wouter 'Bertho'Mollen - te vragen er hun energie en interpretatie op los te laten: 'LEGACY'. Borgers: "Het bleek dat mijn songs van vroeger voor deze jongens geen revolutionaire lading meer hadden, maar dat zij daarentegen, in de traditie van rockmuziek, hier wel met veel energie hun ideeën over sound en performance in kwijt konden."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant