Afbeelding

Shakespeare in een remix van klassiek en urban

Algemeen 73 keer gelezen
UDEN | De voorstelling Othello is op 3 december te zien in de theaterzaal van Markant Uden. Othello is het verhaal over wat liefde, verraad en vooroordelen met een mens kunnen doen. De klassieker van Shakespeare wordt bewerkt en geregisseerd door Peter Pluymaekers en gespeeld door een pittige multiculturele cast. De fysieke speelstijl, gecombineerd met zang en gesproken woord, staat borg voor een energieke voorstelling die eigentijds en toegankelijk is.

[image=317415]

Generaal Othello en de jonge rijke Desdemona zijn smoorverliefd. Ze trouwen in het geheim, want Othello is een outcast. Als Othello zijn rechterhand Jago passeert bij een officiersbenoeming is het zaad geplant voor een fataal vervolg. Jago injecteert Othello met het gif van de jaloezie en overtuigt hem ervan dat de nieuwe officier Cassio en Desdemona een affaire hebben.

Serie
In de Shakespeare serie van ZEP komt na de successen van Feeks en Mc Shake Remake nu Othello. De klassieker van Shakespeare wordt bewerkt en geregisseerd door Peter Pluymaekers en gespeeld door onder andere Thomas de Bres, Kenneth Herdigein, Dionne Verwey en Raymi Sambo. In samenwerking met rapper Brainpower zijn de teksten in een unieke hedendaagse vorm gegoten. Deze voorstelling is Shakespeare's meesterwerk in een messcherp remix van klassiek en urban.
'Othello' is op donderdag 3 december om 20.15 uur te zien in de theaterzaal van Markant in Uden. Tickets voor 'Othello' kosten € 16,50 (excl. ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant