Afbeelding

Twaalfjarige Andrea Nederlands kampioen

Sport 159 keer gelezen
UTRECHT | De twaalfjarige Andrea Michels uit Uden draait dit jaar een goed jaar bij het taekwondo. Afgelopen weekend pakte ze een nationale titel bij het NK Taekwondo in Uden.

[image=317418]

Ze werd Nederlands kampioene Stijl cadetten dames C-klasse. Andrea sport bij Sportcentrum Tapia in Oss en daar traint ze vier tot vijf keer in de week. Trainster Mieke Tapia: "Jaarlijks train ik onder de beste trainer van Korea en zo blijven we op de hoogte van wat er speelt." Tapia liet ook weten dat er een talentontwikkelingsprogramma van start gaat. Andrea haalde al een paar goede resultaten op verschillende toernooien. Zo werd zij eerder dit jaar districtskampioen Sparring dames B-categorie van district Zuid in Nederweert.
Een week voor het Nederlands kampioenschap werd ze derde bij de sparring op een internationaal toernooi: het BAEK's Internationale offene T.K.D Meisterschaft 2015 in Bottorp. Het feit dat ze een goed jaar draait, is sowieso al redelijk bijzonder, want ze is pas dit jaar begonnen met het meedoen aan wedstrijden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant