Afbeelding

HC Uden speelt om winterkampioenschap bij HOD

Sport 78 keer gelezen
UDEN | Met de dames van Hockey Club Uden gaat trainer/coach Bas Bogaarts op dit moment aan de leiding in de tweede klasse. Aankomende zondag wacht een onvervalste kraker voor de Udense equipe, want dan gaat het op bezoek bij HOD in Valkenswaard. En laat die ploeg nou net op een gedeelde eerste plaats staan met HC Uden. En met de wetenschap in het achterhoofd dat het de laatste wedstrijd is voor de winterstop.

[image=317253]

"Aan het begin van het seizoen bekeken we het speelschema en toen zagen we wel dat de zwaarste wedstrijden aan het einde van het schema zaten met Heeze, Geel-Zwart en HOD", aldus Bogaarts, "maar dat de pot tegen HOD meteen een wedstrijd zou zijn om het winterkampioenschap, dat had ik niet verwacht." De oefenmeester heeft respect voor de prestaties van de ploeg uit Valkenswaard, aangezien HOD als promovendus vanuit de derde klasse nu bovenin meedraait in de tweede klasse. "Dat moet je maar doen", stelt hij. In de voorbereiding speelde hij met HC Uden al een oefenwedstrijd tegen HOD in Valkenswaard en die won de ploeg van Bogaarts. "Het is een aardige ploeg, maar ik was niet verschrikkelijk onder de indruk van ze en dat klinkt misschien raar, dat weet ik. Maar blijkbaar doen ze wel iets goed. Ik heb er vertrouwen in, we zijn vooral in de breedte sterker en ik heb ze goed kunnen analyseren. Ze spellen een spelletje waar wij ons goed bij voelen en kunnen aanvallen via de flanken. Onder normale omstandigheden winnen we deze wedstrijd. Maar, tja, we spelen wel uit..." Een uitwedstrijd moet geen ramp zijn, maar daar doelt Bogaarts niet op. Hij doelt namelijk op het feit dat in de tweede klasse van het hockey clubscheidsrechters fluiten. "Dat is het grote nadeel in deze klasse. Bij onszelf heb ik als eis gesteld dat wij wel gewoon goede scheidsrechters hebben, we willen gewoon lekker kunnen hockeyen." Vorige week liet zijn ploeg in Uden twee punten liggen tegen Geel-Zwart. "Wij hebben twee punten verloren, zij een gewonnen. Ze hadden het tactisch goed neergezet, maar we kwamen na twintig minuten op 1-0. Toen was de wedstrijd los. In de tweede helft kwamen we 1-2 achter en 2-2 gelijk, maar hebben we veel kansen gemist op meer. Toch moet je daar niet wakker van liggen."

Tweede seizoen
Bij HC Uden is Bogaarts bezig aan zijn tweede seizoen. Het eerste seizoen werd volgens hem vooral benut om het een en ander te wijzigen. "Samen met Duub van den Bosch ben ik bezig aan het tweede jaar. Vorig jaar keken we wat voor vlees we in de kuip hadden. Vorig seizoen deden we al goed mee om de bovenste plaatsen, maar lieten we punten liggen tegen de kleinere teams. Dat is een stukje onvolwassenheid, maar ook te wijten aan een systeem dat niet goed was. We willen zowel full press als half court spelen en dat heeft tijd nodig om erin te slijpen. Maar het team heeft er alles voor over." Met HC Uden gaat hij voor promotie naar de eerste klasse. "Daar hebben we ook de speelsters voor. Voor het seizoen hadden we een relatief zware voorbereiding tegen eerste klassers en Overgangsklassers, dat ging goed, en dat gaan we ook ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft doen. De meiden moeten nu al gaan wennen aan het hogere niveau, want dit seizoen is dé kans om te promoveren."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant