Afbeelding

Van Berkel mist het podium in Red Bull Knock Out

Sport 17 keer gelezen
SCHEVENINGEN | Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL Team is in de loodzware Red Bull Knock Out net naast het podium geëindigd. Onder toeziend oog van 70.000 mensen reed Lars op het strand van Scheveningen een hele sterke wedstrijd. De rijder uit Veghel had in de uur durende finale lang uitzicht op een derde plaats maar werd in de slotfase gepasseerd en kwam op een hele verdienstelijke vierde plaats over de finish.

[image=317533]

De Red Bull Knock Out wordt gezien als de zwaarste strandrace ter wereld. Maar liefst 1500 rijders hadden zich ingeschreven voor dit evenement en moesten middels een heat en een halve finale in de finale proberen te komen. Op zaterdag was Lars ingedeeld in de eerste heat. Op dat moment was het circuit nog helemaal vlak. Omdat de snelheid heel hoog lag besloot Lars om niet tot het uiterste te gaan en te proberen zijn motor te sparen. Hij wist tenslotte dat niet alleen de heat een uur duurde maar ook in de halve finale en de finale moest er een uur gereden worden. Al snel kwam hij aan op een tweede plaats en dichtte het gat tot aan de leider. Samen gingen ze de pits in maar dit duurde net iets te lang waardoor hij als tweede weer het strand op kwam. Met een goed ritme kwam hij terug en nam op overtuigende wijze de eerste plaats over. Helaas was dit van korte duur want hij remde zijn motor stil en verloor daardoor opnieuw de koppositie. In de rest van de manche heeft hij geen risico's meer genomen en reed de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit op een tweede plaats. ''Ik heb in de heat en de halve finale bewust niet voluit gereden om mijn motor te sparen voor de finale. In de finale ging ik er vol voor", aldus Lars. De halve finale stond op zondagmiddag op het programma met een uur later gelijk de finale. Lars reed erg bekeken in de halve finale en kwalificeerde zich met een achtste plaats ruimschoots voor de finale.

[image=317534]

Knokkend
Toen de snelste 350 rijders in de finale het strand opvlogen gingen alle remmen los. Lars ging er vol tegenaan en probeerde met de kopmannen mee te gaan. In de beginfase Lars moeite het hoge tempo te volgen, maar hij vocht zich sterk terug en kwam steeds verder naar voren. Al voor de dertig minuten kwam hij de top vijf binnen en lang reed hij op een vierde plaats. De pitstop ging goed en gelijk had hij het juiste ritme weer gevonden. Met nog een aantal ronden kwam de Veghelse motorcrosser terecht op een derde positie. Knokkend tegen de vermoeidheid probeerde hij het tempo zo strak mogelijk te houden. Dit ging goed en tot in de laatste ronde wist hij de derde plaats in handen te houden. Helaas moest hij toch nog zijn meerdere erkennen in de Fransman Camille Chapeliere en kwam moegestreden als vierde over de finish. Lars was met zijn vierde plek wel de best geklasseerde Nederlander. "Ik heb alles gegeven maar helaas was het net niet voldoende om de derde plaats in handen te houden. Met een vierde plaats werd ik de beste Nederlander en hier ben ik tevreden mee. Ik wil mijn team (Husqvarna SKS Racing NL Team) en alle mensen die mij dit weekend hebben geholpen enorm bedanken. Ik ga binnenkort aan de voorbereiding beginnen op 2016 en ik zie het met mijn nieuwe team met vertrouwen tegemoet", besluit de Veghelaar.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant