Afbeelding

'Mooie dag voor Cuijk en Nederlandse economie'

Zakelijk 168 keer gelezen
CUIJK/HAPS | Trots. Het woord viel meermaals tijdens de persconferentie van Danone Nutricia, dat vanochtend bekendmaakte dat op het Regionaal Bedrijvenpark Laarakker (RBL) in Haps een ultramoderne productiefaciliteit voor babyvoeding wordt gerealiseerd. Kosten: 240 miljoen euro. "Nutricia Cuijk heeft in Cuijk een gouden toekomst", aldus Nutricia-directeur Jeroen Boon.

[image=317580]

"Hier zit een trotse directeur", vervolgde Boon. "Trots, omdat Danone heeft besloten een mega-investering te doen in een nieuwe state-of-the-art fabriek en we in de toekomst een verdubbeling kunnen realiseren van het aantal pakken babyvoeding naar 170 miljoen pakken per jaar. De kennis en kunde zitten hier en ik ben trots dat Danone dit heeft willen onderstrepen door te kiezen voor een nieuwe fabriek zes kilometer, verderop in Haps. Woensdag 2 december is een mooie dag voor Nutricia, voor Cuijk en voor de Nederlandse economie."

'Goed voor de hele wereld'
Volgens Wim van de Donk, Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant, gaat er ook een fles champagne open in Peking. "Uitbreiding van de productie is goed nieuws voor de hele wereld, niet op de laatste plaats in China, waar een groot tekort is aan betrouwbare babyvoeding", zei Van de Donk. "Ook daar is het nu feest! We hebben er altijd vertrouwen in gehad dat dit project zou gaan lukken, maar nu het zover is, wil ik wel zeggen dat we er als provincie erg blij mee zijn. We hopen dat het een groot succes wordt."

[image=317581]

'De dag waarvan je wist...'
Ook de Cuijkse burgemeester Wim Hillenaar was 'trots'. "Vandaag is de dag waarvan je niet wist of ie zou komen,  maar het is fanatisch dat we dit nieuws openbaar mogen maken. Ik ben trots dat we dit in het Land van Cuijk gaan realiseren. Het past ook in de AgriFood-traditie van deze regio. Trots ben ik ook op de medewerkers van Nutricia, onze inwoners, die opgelucht zullen zijn dat hun banen behouden blijven. Op naar de volgende 100 jaar", sprak Hillenaar, doelend op het feit dat Nutricia in 2016 honderd jaar is gevestigd in Cuijk.

Lees meer over de nieuwe fabriek van Nutricia in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 8 december.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant