Westerlaken heeft het naar zijn zin bij TOP

Sport 106 keer gelezen

OSS / NULAND - Mark Westerlaken komt uit Nuland maar speelde maar twee seizoenen voor de lokale trots. Westerlaken: "Toen ik acht was werd ik al gescout door FC Den Bosch, daar speelde ik vervolgens mijn gehele jeugdperiode."  Waarom werd hij zo vroeg gescout? "Geen idee." Sinds een half jaar is hij inmiddels neergestreken in Oss, bij de plaatselijke SV TOP.

Door: Willy Rooyakkers

Het zit namelijk zo: Mark Westerlaken (19) kiest voor zijn studie. Westerlaken: "Dat klopt. Ik wil fysiotherapeut worden." Het is niet zo dat hij bij FC Den Bosch er maar wat bij hing. "Ik was aanvoerder van de A1." Nu is SV TOP een wat andere club dan de Bossche BVO maar toch is de aanpassing soepeltjes verlopen. "Ik heb het enorm naar mijn zin hier. We hebben een hele hechte groep, we gaan voor elkaar door het vuur. Nee, ik heb geen seconde spijt gehad dat ik deze stap heb gemaakt."

Duo
Mark Westerlaken vormt in Oss een centraal duo met Jorn van Bakel. TOP krijg al vanaf het begin van het seizoen enorm veel goals tegen maar er lijkt nu langzaam verbetering in te komen. "Het is niet makkelijk als je dertien spelers ziet weggaan en er komen elf nieuwe bij. Dat vergt nu eenmaal wat aanpassing. Voor mij is het ook wennen. Bij FC Den Bosch A1 speelden we dan wel op een hoog niveau maar de manier van voetballen is nu veel lastiger voor een verdediger. Daarbij krijg je sterke en volwassen spitsen tegenover je, dat is veel moeilijker dan een aanvaller uit de A-junioren. Ook al is hij dan van een BVO." Toch ziet Westerlaken dat het steeds beter gaat. "Ja, dat denk ik wel. We moeten vooral zien te voorkomen dat we iedere keer snel een goal tegen krijgen. Afgelopen zondag tegen DOSKO kwamen we een keer met 1-0 voor en dan zie je dat we kunnen verrassen. Ik denk dat we nog meer goede prestaties gaan neerzetten." 

Blauw Geel
Misschien zondag tegen Blauw Geel al. "Diverse spelers van ons hebben een verleden bij Blauw Geel dus dat leeft wel hier. Daarbij kunnen we bij een zege in Veghel de aansluiting vinden met Blauw Geel maar ook wellicht met bijvoorbeeld DESO en Groene Ster." Trainer Chris van den Dungen speelde vorige week een gedurfd systeem. Man tegen man over het hele veld. "Ja, dat is vooral omdat we dan wat vaker aan de bal komen in plaats van er constant achteraan te moeten lopen. Ik weet niet of we dat zondag ook gaan doen. Je kunt zo'n tactiek ook op bepaalde manieren invullen. Dek je wel door,  of niet,  bijvoorbeeld." Sinds een paar wedstrijden hebben Van Bakel en Westerlaken een andere keeper achter zich. Roel Kuilder heeft al dan niet tijdelijk plaatsgemaakt voor Niek Antonides. Is dat anders? "Natuurlijk, het zijn twee verschillende types. Ik moet zeggen dat Niek het op het moment goed doet." 

Ambities
Heeft de 19-jarige Mark Westerlaken nog ambities om hogerop te gaan? "Op zich wel maar ik ben met mijn studie bezig en zit goed bij SV TOP. Zoals gezegd is het een leuke club en hebben we een heel gezellig team." En dan afsluiten bij Nulandia? "Ach, dat weet ik nog niet. Wie weet."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant