Erwin van Breugel verlaat Blauw Geel
Erwin van Breugel verlaat Blauw Geel

Stilte voor de storm in trainerscarrousel hogere klassen

Sport 234 keer gelezen


VEGHEL/UDEN | Dit jaar zit er veel beweging in de stoelendans rond de beschikbare trainersposities in de hogere regionen van het regionale amateurvoetbal. Zo zijn UDI'19, Blauw Geel'38, OJC Rosmalen, Schijndel en Gemert allemaal op zoek naar een nieuwe technische man. Wat gaat er gebeuren? Kliksport zet even wat dingen op een rijtje.

Door: Willy Rooyakkers

De verschillende clubs uit de hogere klassen uit de regio op een rijtje.

UDI'19
Bij UDI'19 neemt men straks na vier jaar afscheid van Bas Gösgens. De Bosschenaar eindigde vorig jaar met zijn team op een verdienstelijke derde plaats en ook nu lijkt een toppositie erin te zetten hoewel Dongen al zeven punten is weggelopen. De competitie is echter nog lang. De Parkzichters zijn uiteraard op zoek naar een opvolger en hanteren hieromtrent een formele procedure. Inmiddels zijn er diverse sollicitaties op de burelen van Tiny Kardol en Mario Boselie binnengekomen maar de Udenaren hebben zelf natuurlijk ook zo hun voorkeuren.




Gemert
Op Sportpark Molenbroek in Gemert heeft Bert Ruijsch te kennen gegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. "Een natuurlijk proces", noemde de ervaren Ruijsch het zelf met enig gevoel voor communicatie naar buiten toe. Als goede vrienden uit elkaar gaan is in het geval van Gemert en Bert Ruijsch geen voorgebakken persbericht maar een vaststaand feit. Ook in Gemert staat de mailbox inmiddels niet werkeloos toe te kijken. Aanvoerder van de TC, Anthony Geurts, blijft rustig en bekijkt het op zijn gemak. "Iedereen die zich meldt is in principe kandidaat", laat hij weten. Uiteraard denkt de club zelf ook na over wie ze bij voorbaat graag zelf zouden zien. Ook in Gemert laat de definitieve witte rook nog zeker twee weken op zich wachten.

Blauw Geel'38
De BG-TOP is ook al koortsachtig bezig om een opvolger voor scheidend coach Erwin van Breugel te vinden. De eerste gesprekken zullen nu zeer snel plaatsvinden. Ook in Veghel zijn er veel sollicitanten aan de deur gekomen maar ook daar, het wordt eentonig, heeft men zo de eigen ideetjes. Een en ander is ook afhankelijk van de sportieve ambities. Wordt op dezelfde termijn vervolgd als in Gemert en Uden.

O.S.S.'20, DESO en SV TOP
De Osse clubs gaan hoogstwaarschijnlijk met dezelfde coaches verder. Maarten van Vugt tekende al opnieuw bij (O.S.S.'20) maar ook Niels van Casteren heeft bij DESO nog een doorlopend contract. Chris van den Dungen liet ons zondag weten dat niets een langer verblijf bij SV TOP wat hem betreft in de weg staat. In Heesch zal Harry Blokhuis ook zo goed als zeker nog een seizoen langer bij HVCH blijven. De Udenaar werd in het verleden vaak in verband gebracht met een terugkeer naar zijn grote liefde UDI'19 maar op dit moment lijkt dat niet aan de orde. Schijndel zal wel op zoek moeten naar een nieuwe coach, want Frank Brands heeft laten weten ergens anders te gaan kijken.

OJC Rosmalen
In Rosmalen is men de laatste weken als snelste aan de gang gegaan. De namen van Maarten van Vugt en Bas Gösgens circuleerden hardnekkig in de lucht als het ging om de invulling van de vacante positie nu Dennis Dekkers na zes jaar weggaat. Later kwam daar de naam van oud-speler Pieter Schrassertbert bij maar zoals het er nu naar uitziet lijkt de keus te zijn gevallen op David Vecht, oud-hoofd opleidingen van de Rosmalense club. Dit is overigens nog niet officieel naar buiten gebracht, maar volgens het geruchtencircuit....

De trainers zelf....
Alle trainers die weggaan hebben ook weer een nieuwe club nodig. Achter de schermen wordt er veel gepraat maar velen wachten nog op een nieuw stoeltje. Bas Gösgens trainde al bij SV Deurne, UNA en dus UDI'19 en was in ieder geval in beeld bij OJC Rosmalen. Bert Ruijsch lijkt zeer waarschijnlijk in trek bij diverse clubs, maar is nog niet concreet daarover. Erwin van Breugel woont geografisch dusdanig dat hij ook naar het westen kan kijken of naar het zaterdagvoetbal, maar ook een langer verblijf in deze regio is niet uit te sluiten. Dennis Dekkers is ook een serieuze kandidaat en tevens wordt de naam van Francois Gesthuizen links en rechts genoemd. Ook trainers als John Meijs, Klaas Wels, Frank Brands en Ruud Vermeer zullen graag aan de stoelendans meedoen. Het is een mooie dans...over een week of twee weten we meer.

Programma:
EVV - OJC Rosmalen
Blauw Geel'38 - TOP
DOSKO - Gemert
Dongen - O.S.S.'20
EHC - UDI'19
DESO - Baronie
HVCH - WSC
Schijndel RKSV - Geldrop

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant