De drie onderscheiden scheidsrechters van Saturnus.
De drie onderscheiden scheidsrechters van Saturnus.

Bondsspelden voor trio Saturnus-scheidsrechters

Sport 450 keer gelezen

UDEN | Drie scheidsrechters van volleybalvereniging Saturnus Hendriks Coppelmans zijn afgelopen weekeinde gehuldigd door Nevobo. De bond reikte twee keer een gouden speld en één zilveren uit aan respectievelijk Hans Verhoeven, Cordo van der Laar en Ruud Posthuma.

Dat gebeurde tijdens de ledenvergadering van de club. Verhoeven en Van de Laar zijn allebei al 40 jaar scheidsrechter; Posthuma leidt al 25 jaar wedstrijden. Naast zijn gouden medaille werd Van de Laar ook nog eens verrast met de titel 'Lid van Verdienste'.

Cordo van de Laar
Cordo van de Laar begon 40 jaar geleden met een scheidsrechterscursus omdat hij als coach de spelregels beter wilde leren kennen. Het fluiten bleek echter een groot talent te zijn en Cordo werd al snel bevorderd tot een hogere ranking. Begin jaren negentig was hij zelfs nationaal scheidsrechter. Ook is hij regelmatig lijnrechter op EK's en Europa Cups, vaste teller van het nationaal herenteam en leidt hij wedstrijden op de WK's en EK's van defensie. De laatste jaren leidt hij ook nieuwe scheidsrechters op.

Hans Verhoeven
Hans Verhoeven begon 40 jaar geleden samen met Cordo en zijn vrouw aan de scheidsrechterscursus. Hij floot daarna jarenlang met zijn vaste scheidsrechtersmaatje Fons Steures. Hans is een graag geziene scheidsrechters door zijn eerlijkheid, onkreukbaarheid en regelkennis.
Naast scheidsrechter in de regio floot Hans ook nog heel veel wedstrijden in de WAV-competitie. Hij is de drijvende kracht achter de WAV-competitie en houdt ook de ledenadministratie van Saturnus Hendriks Coppelmans bij.

Ruud Posthuma
Ruud Posthuma begon als scheidsrechter in de WAV-competitie. Korte tijd daarna startte hij met de scheidsrechterscursus bij Nevobo en ging hij officiële wedstrijden fluiten. Ruud heeft ontzettend veel plezier in het fluiten en ziet het zeker niet als een verplichting. Hij hoopt dat de jeugd dit plezier ook gaat zien en dat jeugdleden hun steentje willen gaan bijdragen door zich als scheidsrechter aan te melden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant