De nieuwe band met vanaf links: Tim van Dommelen, Niels Bloemen, Pieter van Dommelen en Yvon Kanters.
De nieuwe band met vanaf links: Tim van Dommelen, Niels Bloemen, Pieter van Dommelen en Yvon Kanters.

Debuutconcert Evi King & The Small Town Collective

Kunst en cultuur 341 keer gelezen

VOLKEL/VORSTENBOSCH | Ze spelen zaterdag voor het eerst en Soos Plock in Volkel is het podium voor het debuutconcert van de nieuwe Vorstenbossche band Evi King & The Small Town Collective.

Alle vier de leden van Evi King & The Small Town Collective komen uit Vorstenbosch: Yvon Kanters (zang), Niels Bloemen (toetsen), Tim van Dommelen (trompet) en diens neef Pieter van Dommelen (drum). "Niels, Tim en ik spelen al een jaar of zeven in verschillende vormen samen", legt Pieter uit. "Dit jaar wilden we meer richting geven aan onze muzikale ambities. Via Muziekspektakel Vorstenbosch zijn we bij Yvon terechtgekomen. We waren het meteen eens: zij kan zó goed zingen…"
Vanaf april zijn de vier gaan repeteren en in de loop der maanden ontstond een volwaardig programma. "We spelen zestien nummers, in een show van ongeveer anderhalf uur", aldus Pieter. "We hebben enkele eigen nummers, en we werken aan nog meer eigen muziek. Verder spelen we vooral covers van covers, vandaar dat we onszelf als eigenzinnig betitelen. Zo spelen we bijvoorbeeld een nummer van The Beatles, maar dan in de versie van Aretha Franklin. Het ligt misschien niet meteen voor de hand, maar het wordt zéker genieten!"
Bijzondere aandacht mogen de toeschouwers zaterdag hebben voor toetsenist Niels, die niet alleen keyboard speelt, maar ook de baspartijen voor zijn rekening neemt. "Dat gebeurt niet vaak, ook daarin zijn we wat eigenzinnig. The Doors deden het bijvoorbeeld ook. Niels' positie in onze band is enorm belangrijk, wat hij doet is heel moeilijk, maar het loopt als een trein."

Gastgitarist
Tijdens het optreden van zaterdag (dat 'An evening with Miss King' is gedoopt) wordt de band begeleid door gitarist Kornelis Lievense. "We spelen nummers van onder andere Etta James, Bill Withers, van intiem tot recht voor je raap en van bekend tot onbekend. Maar stuk voor stuk heel mooi. Bezoekers mogen soul verwachten met niet alleen een hoofdletter S, maar helemaal in kapitalen: SOUL!"


Het optreden van Evi King & The Small Town Collective vindt plaats in Plock aan de Brabantstraat in Volkel. De entree bedraagt € 2,50, de deuren gaan om 21.00 uur open en de band begint om 21.30 uur met spelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant