Area bouwt extra woningen voor mensen met laag inkomen

Algemeen 53 keer gelezen

UDEN | Area realiseert in 2016 en 2017 minimaal dertig sociale huurwoningen per jaar extra, bovenop de huidige plannen. De gemeente Uden hanteert daarvoor een lagere grondprijs van 200 euro per vierkante meter. Ook komen er vijftig woning om starters en spoedzoekers te huisvesten.

De afspraken over de extra woningen zijn gemaakt met de bewonersraad van Area en de gemeente Uden. Door de toestroom van vluchtelingen is de verwachting dat het aantal zoekenden gaat stijgen. Tot nu toe lukte het de gemeente en Area om de taakstelling voor vergunninghouders ieder jaar te realiseren. Door de verwachte toename van het aantal vergunninghouders (asielzoekers met verblijfsvergunning) zijn extra maatregelen nodig. In dit licht zijn er afspraken gemaakt over de huisvesting van vergunninghouders.

Anticiperen op vraag
Met de extra bouwopgave van 30 sociale huurwoningen, anticipeert de gemeente Uden op de toenemende vraag naar sociale huurwoningen, zodat de huisvesting van vergunninghouders niet ten koste gaat van de huisvestingsopgave voor de reguliere woningzoekenden. Om deze groep goed van dienst te zijn, halveert Area het aantal te verkopen huurwoningen en creëert Area in 5 bestaande woningen extra woonruimte in de vorm van kamergewijze verhuur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant