Het team van Goodwalt.
Het team van Goodwalt.

Goodwalt: oude bekende in een nieuw jasje

Zakelijk 1.099 keer gelezen

Voor veel Udenaren was het even wennen: sinds driekwart jaar is de naam Brabants Lederwaren verdwenen uit het Udense straatbeeld. "Gelukkig zijn de reacties op Goodwalt positief", vertelt Walter. "We vonden het tijd voor een nieuwe naam. Soms was er wat verwarring, zeker op internet, maar bijvoorbeeld ook bij leveranciers. Brabants Lederwaren vind je namelijk ook in andere plaatsen. Den Haag, Waalwijk, Den Bosch, Doetinchem... We zijn allemaal zelfstandige ondernemers, maar toch was dat niet altijd voor iedereen even duidelijk. Dankzij onze nieuwe naam is dat nu anders."


Op de Promenade verwierf Brabants Lederwaren bekendheid in Uden en omgeving. Walter en zijn medewerkers verwelkomen al jarenlang veel vaste klanten: "Ze hechten aan ons assortiment, onze service en het vakmanschap dat wij bieden."
Want dat zijn meteen de belangrijkste meerwaardes die Goodwalt biedt, in een tijd waarin het online winkelen een grote vlucht heeft genomen. "Klopt", knikt Walter. "Internet is niet meer weg te denken. Maar dat hoeft ook niet. We proberen ons te onderscheiden met ons assortiment aan leren tassen, koffers, rugzakken, tasjes, handschoenen, portemonnees en allerlei andere kleine lederwaren. Veel klanten oriënteren online, maar willen hun product toch graag even voelen, zien en ruiken voordat ze het kopen. Daarnaast is onze service een reden om ons te bezoeken. We gaan geen gesprek uit de weg en we willen alles netjes oplossen. Klanten zijn tegenwoordig mondig, maar ook dat is prima. Wij wíllen namelijk ook ver voor ze gaan."

Meerdere webshops
Dat betekent overigens niet dat Goodwalt uitsluitend leunt op 'offline' verkopen. "Integendeel! Onze belevingssite is onlangs online gegaan: Goodwalt.nl. Daar kun je heel gemakkelijk veel van onze producten bekijken. Daarnaast hebben we twee eigen merken, die we allebei ook online ondersteunen: Wally Wallet en Prego Basic." Wally Wallet (waarin je Walters passie voor Amerika en motorrijden duidelijk herkent) is een kwalitatief hoogwaardig merk van dames- en herenportemonnees, iPhonecovers, etuis voor pasjes, enzovoorts. "Met Prego Basic bieden we eveneens klein lederwaren van een heel mooie leersoort en van goede kwaliteit, maar dan tegen een instapprijs. Beide websites worden prima bezocht. Ook onze activiteit op Bol.com werpt zijn vruchten af. Vaak moet ik al voor openingstijd tientallen bestellingen klaarmaken. Voor de échte beleving moet je uiteraard naar de Promenade komen, maar onze webshops zijn volwaardige digitale etalages van onze winkel."

Contact
En die winkel – die is sinds de revitalisatie van de Promenade meer dan een bezoek waard. "We zijn super tevreden met de uitstraling van het pand", aldus Walter. "Het economisch klimaat is nog altijd moeilijk, maar Uden onderscheidt zich wel met het centrum. Ik zie Uden eigenlijk als een groot dorp met een stads hart. En ons vak blijft altijd boeiend. Het volgen van mode en trends is heel fascinerend. Tegenwoordig zijn tassen bijvoorbeeld vaak kleiner, inspelend op de telefoons, tablets, laptops enzovoorts die mensen bij zich dragen. Bovendien vind ik het nog steeds mooi om met een echt natuurproduct als leer te werken. Van welk ander product kun je nou zeggen dat het door het dragen meestal mooier wordt? Onze passie proberen we over te dragen op onze klanten. Daarom hoop ik ook dat zij zich blijven realiseren dat het persoonlijke contact in de winkel plaatsvindt. Daar bouw je een band op. Dat is en blijft het allerleukste aspect van ons vak."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant