Leerlingen in Tanzania tijdens natuureducatie. De foto is gemaakt in augustus 2015.
Leerlingen in Tanzania tijdens natuureducatie. De foto is gemaakt in augustus 2015.

Uden WereldWijd keert 16.000 euro uit aan 22 projecten

Algemeen 205 keer gelezen

UDEN | Stichting Uden WereldWijd heeft dit jaar 16.000 euro uitgekeerd aan 22 projecten in ontwikkelingslanden. Deze uitkering is mogelijk door de opbrengst van het scheiden van textiel en schoeisel in de gemeente Uden.

Uden WereldWijd steunt al vele jaren organisaties uit de gemeente Uden, die projecten hebben in ontwikkelingslanden over de hele wereld. In 2015 werden in totaal 22 projecten gehonoreerd, variërend van het verzorgen van schooluniformen tot het aanbieden van landbouwcursussen en van het slaan van een waterput tot het leveren van gereedschap voor de bouw van een ziekenhuis.

Kledingcontainers
De € 16.000 is de opbrengst van de verkoop van textiel en schoeisel, dat in de beige containers van Sympany/Uden WereldWijd wordt gedeponeerd. Dit jaar was dat 170.000 kilo. De textielcontainers staan op 14 plaatsen in de gemeente Uden, waarvan 11 in de kern Uden, 2 in Volkel en 1 in Odiliapeel.
Het aanbod hoeft niet alleen herdraagbaar textiel te zijn, alle andere soorten textiel zijn welkom: van nieuw tot vodden. Alles wat niet herdraagbaar is, wordt namelijk verwerkt tot grondstoffen, waarvan weer garens, poetsdoeken, isolatiemateriaal en zelfs stoelen worden gemaakt. Sympany zelf ondersteunt ook diverse goede doelen, zoals het verzorgen van kleding voor noodhulp van het Rode Kruis. Verder is deze organisatie creatief in het ontwikkelen van nieuwe producten met textiel als grondstof.
Meer informatie staat op www.udenwereldwijd.org.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant