Theo van Cleef.
Theo van Cleef.

Van Cleef: 'TOP heeft de jongens zelf weggejaagd'

Voetbal 125 keer gelezen

OSS | Theo van Cleef werd eind vorig seizoen op non-actief gesteld als hoofdtrainer van sv TOP. Ook zijn andere werkgever FC Oss, waar hij werkte als teammanager, ging niet met hem verder. Vandaag keerde de Nijmegenaar terug op het terrein waar hij drie jaar werkte. "Het voelde raar. Ik heb hier met heel veel plezier gewerkt, maar ik weet hoe de waarheid in elkaar steekt."

door Leon Voskamp

Nadat Van Cleef begin april van dit jaar op non-actief werd gesteld bij sv TOP, besloot een overgrote meerderheid van de spelersgroep niet te spelen op zaterdag tegen UDI'19. Van Cleef werd door de Osse club verantwoordelijk gehouden voor de uittocht van veel spelers naar DESO. Vandaag zat hij op de bank bij DESO als technisch manager tegen zijn oude club. "Ik heb drie jaar als technisch manager bij TOP gewerkt en heb namens het bestuur afspraken gemaakt met de spelers. Als die drie seizoenen achter elkaar afspraken niet worden nagekomen, ligt het niet aan de spelers dat ze weg wilden gaan. Het zijn echte TOP-jongens en het liefst waren ze daar lekker blijven voetballen met z'n allen." Volgens Van Cleef klopt het niet dat hij namens DESO de spelers 'los heeft geweekt' bij TOP. "Ik gaf in oktober al aan dat ik bij TOP zou vertrekken omdat ik bij FC Oss fulltime aan de slag kon. Ik was toen helemaal niet met DESO bezig. Toen de jongens aangaven weg te willen gaan bij TOP, zijn ze met DESO in contact gekomen. Daar kregen ze de kans om samen te blijven voetballen en bovendien op een hoog niveau. TOP heeft de jongens zelf weggejaagd, dat heeft DESO niet gedaan."

'Trots'
De vervelende afloop bij sv TOP had volgens Van Cleef ook gevolgen voor zijn andere baan. "Bestuursleden van sv TOP zijn ook actief bij FC Oss en ik voelde al aan dat dit weleens fout af zou kunnen lopen voor mij. Ik heb me altijd voor honderd procent ingezet en er waren mensen doodziek toen ik moest vertrekken." Over de 1-3 winst van DESO op TOP is Van Cleef uiteraard tevreden. "De jongens hebben gedaan wat ze moesten doen: hun voeten laten spreken. We zijn trots op de jongens."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant