Brands: 'Het is een prachtige zichtlocatie aan de provinciale weg, het is al goed ontsloten en de riolering ligt er al'
Brands: 'Het is een prachtige zichtlocatie aan de provinciale weg, het is al goed ontsloten en de riolering ligt er al'

Landerd onderzoekt mogelijkheden woningbouw Reek-Zuid

Algemeen 502 keer gelezen

REEK | De gemeente Landerd onderzoekt de mogelijkheden voor een andere invulling van Reek-Zuid. De kavels zijn eigenlijk woon-woonwerkkavels, maar door de economische crisis valt de vraag tegen. De locatie aan de provinciale weg N324 is zo'n vier hectare groot.

"Er wordt gekeken of er naast woon-werk kavels ook woningbouw en (kleine) bedrijven mogelijk zijn. Daarnaast zijn binnen de gemengde bestemming wat de gemeente Landerd betreft ook andere functies mogelijk, zoals dagrecreatie, verblijfsrecreatie, horeca, cultuur en ontspanning, bepaalde vormen van dienstverlening of perifere detailhandel", laat een woordvoerster van de gemeente weten. Landerd wil geen zwaardere bedrijvigheid of veehouderij in Reek-Zuid.
De gemeente wacht met het wijzigen van het bestemmingsplan totdat er ten minste één geïnteresseerde is. "Het wordt maatwerk voor partijen met een concrete ontwikkeling."

'Prachtige zichtlocatie'
Verantwoordelijk wethouder Ben Brands belooft maatwerk te leveren aan geïnteresseerde partijen: "Ik kan mij goed voorstellen dat er binnen of buiten onze gemeente ondernemers zijn die, met de ruimere mogelijkheden, op deze locatie willen zitten. Het is een prachtige zichtlocatie aan de provinciale weg, het is al goed ontsloten en de riolering ligt er al. Ook voor woningbouw is de locatie prima geschikt, omdat het vlakbij de kern Reek ligt en grenst aan weilanden. Voor geïnteresseerde partijen gaan wij op deze locatie maatwerk leveren."

Interesse
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de bedrijfscontactfunctionaris Rogier Huizinga: telefoon: (04 86) 45 81 58 of e-mail: rogier.huizinga@landerd.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant