Asli Bolat.
Asli Bolat.

Asli Bolat weg uit raad Uden

Politiek 212 keer gelezen

UDEN | Asli Bolat, fractievoorzitter en raadslid namens de Partij van de Arbeid, heeft op 17 december haar ontslag ingediend bij de gemeenteraad van Uden. Reden van haar vertrek is een aanstaande verhuizing naar de gemeente Den Haag.

Na negen jaar maatschappelijk werk heeft Asli Bolat een nieuwe uitdaging in Den Haag gevonden bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het werd door de dagelijks lange reistijd steeds lastiger om haar functie als raadslid op een verantwoorde manier te vervullen, schrijft zij in haar ontslagbrief aan de raad: "De mensen die mij kennen, weten dat ik dingen niet half wil doen. Daarom is de pijnlijke keuze om de raad te verlaten, toch op dit moment het meest verstandig".
Zij kijkt met trots terug op het werk dat haar fractie voor de gemeente heeft kunnen doen en bedankt het college en de collega-raadsleden voor de jarenlange samenwerking. Bolat: "Politiek en je functie daarin moet niet draaien om ego's maar om je intrinsieke motivatie om iets goeds te willen doen voor de burger. Hoe smal de ruimte soms ook is waar je binnen de politiek kunt opereren met zo een kleine fractie, we vonden altijd wel ergens wel een ingang voor onze visie en input op solidariteit."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant