Jeffry van Oss. (Foto: Ad Megens)
Jeffry van Oss. (Foto: Ad Megens)

Goalgetter Van Oss wil kampioen worden met Berghem Sport

Voetbal 20 keer gelezen

BERGHEM | Jeffry van Oss (20) legde voor aanvang van dit seizoen de lat hoog. De Ossenaar wil namens Berghem Sport dertig goals maken. Vooralsnog ligt de aanvaller op schema, want na dertien wedstrijden staan er al vijftien doelpunten achter zijn naam. "Maar het belangrijkste doel is om dit seizoen kampioen te worden met Berghem Sport in de vierde klasse H. Daar gaan we met z'n allen volledig voor."

Van Oss begon met voetballen bij O.S.S.'20. In de C1 toonde TOP belangstelling en hij besloot de overstap te maken. "O.S.S.'20 is mijn club, maar ik kon bij TOP op een hoger niveau gaan voetballen. Ik heb er veel geleerd en mooie jaren gehad." Als tweedejaars A-junior keerde hij terug bij O.S.S.'20. Al snel maakte hij de overstap naar het tweede elftal. Hij maakte ook zijn debuut in het eerste elftal, maar een definitieve doorbraak bleef uit. "Met spelers als Ferdy van den Berg, Bob van Lith, Ferhat Coskun en Tony de Groot was er voorin veel concurrentie. Die jongens waren ook gewoon beter en reëel gezien zag ik weinig kansen op speeltijd in de komende jaren. In het tweede elftal voetbalde ik met veel plezier onder trainer Gaby Kuijpers, maar mijn ambitie was om in een eerste elftal te voetballen."

Zekerheid
Toen Kuijpers halverwege seizoen naar Berghem Sport vertrok, raakten ze later in het jaar weer in gesprek. Van Oss zag een nieuw avontuur wel zitten en besloot te kiezen voor de vierdeklasser. Opmerkelijk, want ook Hoofdklasser sv TOP toonde belangstelling. "Met Berghem Sport koos ik dan wel voor een stapje terug, maar wel voor meer zekerheid op speeltijd. Natuurlijk wil ik als voetballer zo hoog mogelijk voetballen. Maar als zich in de toekomst een nieuwe kans voordoet, ga ik daar eerst goed over nadenken." Bij Berghem Sport heeft hij het goed naar z'n zin. "Ik heb hier warm ontvangen. Het niveau valt ook niet tegen, het is me positief bevallen. De club is de laatste twee seizoenen gedegradeerd, maar met deze spelersgroep moeten we kampioen kunnen worden. Hoe we dat doen, zal me worst wezen. Zelf wil ik belangrijk zijn met veel goals. Het liefst stel ik hoge doelen." (Foto: Ad Megens)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant