Mannenkoor De Karawanken tijdens het Winterconcert in 2014.
Mannenkoor De Karawanken tijdens het Winterconcert in 2014.

Winterconcert mannenkoor De Karawanken in Kruisherenkapel

Kunst en cultuur 243 keer gelezen

UDEN | Mannenkoor de Karawanken verzorgt op zondag 20 december zijn jaarlijkse Winterconcert in de Kruisherenkapel in Uden.

Na het succesvolle winterconcert dat De Karawanken vorig jaar november samen met harmonie St. Caecilia uit Volkel gepresenteerd heeft, staat het komende concert in het teken van winter en kerst. Naast enkele uitbundige operawerken staan ook verstilde liederen, o.a. uit het Slavisch taalgebied op het programma. Verder worden ook enkele muziekstukken voor het eerst uitgevoerd, waaronder het bekende Cantique de Jean Racine van Gabriël Fauré. Uiteraard heeft ook het kerstrepertoire een plek.
Het koor wordt begeleid door zijn vaste pianist Frans van Tuijl en tevens door het trio Quo Vadis. Deze drie professionele musici begeleiden het koor op trompet, hoorn en trombone. Bianca Egbers, Roel Wagenaar en Connie Wegbrans spelen sinds 1994 samen. Naast de begeleiding van een aantal koorwerken verzorgt het trio ook een tweetal eigen muziekstukken.


Het geheel staat onder leiding van Ton Slegers, die de van ziekte herstellende Sophia Brink vervangt. Ton Slegers heeft zijn sporen verdiend in de wereld van de koormuziek. Zo is hij onder meer betrokken geweest bij het Vocaal Ensemble Heeze, het Gemengd koor de Bosgalm uit Lierop en is hij jarenlang dirigent geweest van het bekende mannenkoor Lambardi uit Helmond. Ook twee zangers uit de eigen gelederen, Marius Wijdeven en Martin de Barbanson, dragen als solist hun steentje bij.
Het concert op zondag 20 december in de Kruisherenkapel, Lieve Vrouwenplein Uden, begint om 15.00 uur. Voor meer informatie: www.karawanken.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant