Blauw Geel'38 wint simpel van Mierlo Hout en bekert verder (Audio fragment)

Voetbal 422 keer gelezen

VEGHEL – Blauw Geel'38 won vanavond met 5-0 van Mierlo Hout. De tweedeklasser uit Mierlo Hout kon niet echt een vuist maken. Danny Verbakel twee maal en Martijn van Loon bepaalden de 3-0 ruststand. Nick Scheepers liet zich in de slotfase nog eens gelden. Met twee treffers bepaalde hij de uiteindelijke 5-0 eindstand.

Van Breugel moest een vijftal basisspelers aan de kant later waaronder Brian Peters, Mustafa Guler, Murat Korkmaz. Stijn de Looijer was nog geschorst en Mark Dobbelsteen is nog herstellende. Onder anderen Rudy Pelhan kwam op tien te spelen waar Sten van Vessem doorschoof naar het middenveld. Zijn vacante linksback plaats werd ingenomen door Furkan Guler. Danny Verbakel opende de score op een juweeltje van een 'aangeef' van aanvoerder Gerke van den Akker. Van dichtbij liet hij keeper Twan van den Luitgaarden (18) kansloos. De wedstrijd werd een kwartier later eigenlijk al beslist. Martijn van Loon liet van afstand een pegel los die wellicht wat dwarrelend de Mierlo Houtse doelman verraste: 2-0. Verbakel bepaalde met een fraai doelpunt de 3-0 ruststand. Een treffer die herinneringen opriep aan zijn doelpunt thuis tegen Gestel begin november.

Cees Eekels
Na rust zakte de wedstrijd wat weg. Van Breugel sloeg aan het wisselen en zo deed ook zijn collega aan de andere kant Cees Eekels. Leuk Eekels weer eens terug te zien in deze regio. De voormalig trainer van UDI'19 was er duidelijk over: "We zijn hier niet naar toe gekomen met het idee dat we dat wel zouden klaren. Daarvoor is het klasse verschil te groot. Ik heb wel gezegd: probeer te voetballen. Dat is niet gelukt , jammer." In de 85e minuut kopte Nick Scheepers uit een voorzet van Freek Langermans de 4-0 binnen. Scheepers herhaalde dat in de 90e minuut nogmaals al kwam het doelpunt nu van zijn voet. Van Breugel was zoals verwacht tevreden: "Dat ben ik zeker. Verschillende mensen speelden uit hun positie omdat we nogal wat mutaties hadden. Dan winnen we nog ruim." Op de vraag of er nog ontwikkelingen waren rond zijn persoon was het antwoord: "Nee, ik ben nog aan het verkenning. Iets definitiefs is niet aan de orde op dit moment."

Eekels, Verbakel en Van Breugel audio verslag
Beluister hier het fragment

Blauw Geel'38: Jeffrey Vendrig, Martijn van Loon, Gerke van den Akker, Sten van Vessem, Stefano Verburg, Rudy Pelhan,  Furkan Güler, Nick Scheepers, Desley Schilders, Danny Verbakel.  (Yassine Boulghalgh, Koen van Zutven en Slobodan Pupovac waren de invallers in de tweede helft)