Erp en EVVC houden elkaar in balans (Audio fragment)

Voetbal 121 keer gelezen

ERP – Meer spanning dan goed voetbal in het duel tussen Erp en het bezoekende EVVC uit Vinkel. Een conclusie die terecht door velen werd getrokken na afloop van het duel op Sportpark Den Uil in Erp. Mark van Zoggel namens EVVC en Justin Damen voor Erp bepaalden de ruststand op 1-1. Dieuwe van der Heijden leek Erp een zege te schenken, maar met een kopbal van Pim van der Doelen werd het alsnog 2-2 wat tevens de eindstand was.

Opvallend was dat de doelmannen van EVVC  en Erp niet onder de lat stonden in Erp. Kevin van de Laar van Erp verblijft in het buitenland, waar keeper Rick van Aalst nog met een blessure tobt. De vervangers deden het goed en waren niet op fouten te betrappen vanmiddag. De Vinkelnaren namen het initiatief in Erp. Vooral op EVVC-aanvaller Gerwin van der Boom lag de focus. Soms wel eens te strak met name Luuk Barten ving de fluwelen aanvaller hard op zonder dat er een bal in de buurt was. De Erpse aanvoerder had geluk dat scheidsrechter Bloemers uit Venlo dit ontging. De EVCC aanvoerder werd in de rust hiervoor op het veld behandeld om zijn spieren niet te laten verstijven.

Gelijkmaker
Erp kwam wat meer tot aanvallen toe al was het vaak met lange ballen en gokte voorin op de lengte van spits Koen van Deurzen. Na een half uur spelen kwamen de gasten op voorsprong. Een lange bal werd de zestien in geslingerd waarna Mark van Zoggel, na een fraaie passeerbeweging ,snoeihard langs Erp-doelman Rens van de Akker raak knalde: 0-1. De gasten kregen via  de wat weer herstellende Gerwin van den Boom nog een kans maar die ging naast. Op slag van rust stuurde Teun de Vocht Justin Damen de zestien van EVVC. Vrij voor keeper Coen van Lith scoorde Damen beheerst de gelijkmaker.

Dieuwe van der Heijden
Na rust werd het fysieke en veel feller. Scheidsrechter Bloemen ging plots kaarten trekken wat hij wellicht beter in eerder stadium had kunnen doen. Vervelend was ook dat spelers elkaar een kaart aan gingen smeren. Vocaal ondersteund door de beiden supportersgroepen leken de overtredingen erger als dat ze waren. De kerstgedachte op Den Uil ontbrak nog vanmiddag. Van Zoggel had EVVC al in de 47e minuut weer op voorsprong kunnen brengen, maar zijn kopbal van dichtbij ging via de paal en een speler het veld weer in. In de 62e minuut haalde Erp trainer André Cornelissen Toon Barten naar de kant en bracht supersup Dieuwe van der Heijden. Twintig minuten voor tijd mocht hij een vrije trap nemen. Een cadeautje volgens EVVC trainer Stephan Hesemans: "Ja natuurlijk. Dat was een vrije trap voor ons. En het was er een met gevolgen ook dat nog." Van der Heijden liet zich niet van de wijs brengen en liet zijn bijsluiter nog eens gelden. Met een strak schot via de binnenkant van de paal werd het 2-1.

Arbitrale lankmoedigheid
EVVC liet het er niet bij zitten. Het koos onverdroten de aanval. Ondanks dat hij was aangeslagen bleef Van der Boom een plaaggeest. Erp kroop een paar maal door het bekende oog, maar in de 82e minuut kwam toch de terechte gelijkmaker. Uit een voorzet van Van der Boom was het in de scrimmage Pim van der Doelen die koppend succesvol was: 2-2. In de nog resterende fase werd het een hots-knots wedstrijd waar de balans naar twee kanten uit had kunnen slaan. Veel tumult wat nergens voor nodig was en floot Bloemen na 93 minuten af. Trainer Hesemans kon er mee leven zoals dat dan heet: "Een goede uitslag. Als je ons spel ziet vond ik ons de bovenliggende partij. De scheidsrechter stond er vaak te ver vanaf. Als hij eerder optreed dan had hij veel kunnen voorkomen. Erp speelde fysiek en maakte van die arbitrale lankmoedigheid daar dankbaar gebruik van." Erp-speler Van der Heijden moest het weer eens doen met invalbeurt en neemt daar genoegen mee. "Dat zal moeten. Ik speel liever in de basis, maar daar hem ik met de trainer over gesproken. Die heeft me verteld waar ik aan moet gaan werken om me te verbeteren en daar ga ik mijn best voor doen. Ik dacht zeker dat we gingen winnen na mijn goal, maar helaas."