Sprankelend concert De Karawanken

Kunst en cultuur 75 keer gelezen

UDEN - In een volle Kruisherenkapel bracht mannenkoor De Karawanken onder leiding van interim-dirigent Ton Slegers zondagmiddag 20 december een zeer gevarieerd concert. Het optreden stond in het teken van de winter, waarbij de liederen kundig werden toegelicht door de dirigent. Naast liederen die de stilte in de nacht en de natuur ingetogen verwoordde, waren er ook uitbundige zangstukken waarbij de mannen uit volle borst konden zingen.

De begeleiding was in handen van vaste pianist Frans van Tuijl en tevens van het koperensemble Quo Vadis met Bianca Egbers op trompet, Connie Wegmans op hoorn en Roel Wagenaars op trombone. Roel leidde tijdens een speciaal intermezzo van het trio een eigen humoristische act in met beeld, geluid en muziek, ten gehore bracht onder de titel "decembervertelling".

Het vormde de inleiding naar de afsluiting van het concert dat in het teken stond van kerstmis. De opmaat hiertoe werd vertolkt in het lied "I believe" – "ja, ik geloof in een wereld van vrede en liefde" – waarbij koorlid bariton Martin de Barbanson de solo voor zijn rekening nam. Na een heerlijk swingend en ritmisch Nigeriaans kerstlied "Betelehemu" volgde als apotheose van dit concert de kerstmedley waarbij de mannen op het einde "goed ge'kerst'mutst" het concert afsloten, toegejuicht door een enthousiast publiek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant