Schema met daarop de wijziging binnen de milieustraat.
Schema met daarop de wijziging binnen de milieustraat.

Prijzen milieustraat Uden aangepast

Algemeen 4.077 keer gelezen

UDEN | Vanaf 1 januari 2016 is het mogelijk om kleine hoeveelheden afval bij de milieustraat af te leveren tegen een bijbehorend tarief. Inwoners hadden de gemeente hierom gevraagd.

De hoeveelheid afval wordt vanaf januari berekend per ¼ m3. Voorheen werd als minimum 1½ m3 genomen met de daarbij behorende prijs. Inwoners willen ook graag kleine hoeveelheden kunnen inleveren. Daarom is op het verzoek van inwoners de maatstaf hierop aangepast.
Wie kosten wil besparen, doet er goed aan eens goed te kijken welke afvalstromen op de milieustraat apart worden ingezameld en of het verstandig is om het object uit elkaar te halen. Een houten tafel met metalen poten waarvan de onderdelen los van elkaar worden aangeleverd, is goedkoper. Dus het houten tafelblad apart (houtafval) en de metalen tafelpoten ook apart (metaalafval). Hierdoor kan het materiaal ook beter gerecycled worden. Dit geldt ook voor bankstellen, kasten, stoelen, speelgoed, etc. Door bij het laden van auto of aanhanger rekening te houden met deze route, kunnen spullen op de Milieustraat sneller gelost worden. Slim laden is sneller lossen. Het bespaart ook geld om het gratis afval bovenop of vooraan te leggen. Dit kan dan als eerste gelost worden en dan hoeft alleen voor de rest betaald te worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant