Wethouder Van Merwerode is de eerste vriend van het Udens Landschap.
Wethouder Van Merwerode is de eerste vriend van het Udens Landschap.

Van Merwerode eerste 'Vriend van Udens Landschap'

Algemeen 203 keer gelezen

UDEN - Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) heeft, na het winnen van de Gouden Mispel van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, nu ook haar eerste 'Vriend van het Udens Landschap' geworven. Niemand minder dan wethouder M. van Merwerode is de eerste vriend van het Udens Landschap geworden.

Volgens woordvoerder Ernest de Groot zijn vrienden van belang voor de ondersteuning van de Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden. Voorzitter Willem Peters vult aan: "Omdat we geen vereniging zijn, kennen we geen leden. Vrienden zorgen voor extra ondersteuning."

Vriend
Voor 10 euro per jaar kan iedereen Vriend worden van het Udens Landschap en steunt hiermee het Herstel van het Udens Landschap. Voor dit bedrag krijgt men het jaarverslag en het jaarprogramma. Verder worden Vrienden uitgenodigd voor de jaarlijkse dia-lezing en fietstocht. De sVLU is twaalf keer per jaar actief in het landschap met gevarieerde werkochtenden. De sVLU zorgt voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek. Iedereen mag mee helpen. Nadere info bij Willem Peters (252529) of Ernest de Groot (251370).
Het VLU is een gezamenlijke initiatief van het IVN Uden en de Vogelwacht Uden e.o. Het VLU richt zich op behoud, herstel en ontwikkeling van kleine landschapselementen, zoals knotwilgen, elzensingels, eikenhakhoutwallen, erfbeplantingen en amfibieënpoelen. De organisatie doet dit door landschapsonderzoek, werkdagen in het landschap, landschapseducatie en advisering over landschapsplannen en –projecten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant