De onthulling van de groene ideeënbus in de hal van Catharinahof in Grave, door Wilma de Jong (rechts) en Teammanager Horeca & Facilitair Yvonne Geraets (middenvoor).
De onthulling van de groene ideeënbus in de hal van Catharinahof in Grave, door Wilma de Jong (rechts) en Teammanager Horeca & Facilitair Yvonne Geraets (middenvoor).

BrabantZorg gaat voor winst in Energiewedstrijd

Gezondheid 269 keer gelezen

UDEN | Bijna alle locaties van BrabantZorg zijn begonnen aan de drie maanden durende Energiewedstrijd. In deze wedstrijd proberen 32 locaties in de wintermaanden zoveel mogelijk energie te besparen, met behoud van comfort.

De bedoeling van de wedstrijd is op een leuke manier een positieve bijdrage te leveren aan het milieu en tegelijk kosten te besparen. Iedere locatie heeft een eigen Energieteam dat niet alleen technische verbeteringen uitvoert, maar ook praktische tips deelt met bewoners en personeel. "Energie besparen en zuinig zijn op het milieu past binnen onze visie om zo duurzaam mogelijk te zijn", aldus Wilma de Jong van de Raad van Bestuur van BrabantZorg (die zelf in een energieneutrale woning woont).
"De Energiewedstrijd kent een duidelijk doel", vervolgt ze. "Geld dat we besparen, kunnen we investeren in de zorg. Maar het moet ook vooral leuk zijn, iets dat medewerkers en bewoners samen delen. Energiebesparing is niet ingewikkeld. Doe het licht uit als je een ruimte verlaat, zet de verwarming als dat kan een graadje lager. Met bewustwording en kleine gedragsveranderingen kun je al heel veel bereiken."
Op verschillende locaties van BrabantZorg zijn in het kader van de wedstrijd speciale acties. Zo onthulden Wilma de Jong en teammanager Yvonne Geraets een groene ideeënbus in de hal van Catharinahof in Grave. De komende drie maanden krijgen de deelnemende locaties iedere twee weken te horen hoeveel gas en elektriciteit ze verbruikt hebben (en hoeveel ze omgerekend in euro's bespaarden). De locatie die op 21 maart de grootste besparing heeft, krijgt een Energiefeest aangeboden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant