Begin 2016 worden de avondvliegoefeningen in Volkel voortgezet.
Begin 2016 worden de avondvliegoefeningen in Volkel voortgezet.

Avondvliegoefeningen vliegbasis Volkel weer van start in 2016

Algemeen 94 keer gelezen

VOLKEL | Begin 2016 zetten de vliegers van vliegbasis Volkel in samenwerking met vliegbasis Leeuwarden hun avondvliegoefeningen voort. Oefenen bij duisternis is noodzakelijk om vliegers optimaal voor te bereiden op hun taak, zowel in Nederland als in uitzendgebieden wereldwijd.

De vroeg invallende duisternis in de wintermaanden maakt het mogelijk een dergelijk oefenprogramma uit te voeren. Daadwerkelijke inzet van Nederlandse F-16 jachtvliegtuigen, zoals in de huidige missie boven Irak, vindt vaak plaats bij duisternis. Bij duisternis vliegen F-16 vliegers met nachtzichtapparatuur, zogenaamde Night Vision Goggles. Het trainen hiermee is pas zinvol wanneer de duisternis volledig is ingetreden. De uitvoering van een missie vergt, zeker bij duisternis, specifieke training en ervaring. Dit geldt temeer voor complexe missies met meerdere vliegtuigen en dreiging vanaf de grond en/of in de lucht. Dankzij intensieve trainingen worden de vaardigheden van vliegers op peil gehouden die het verschil maken in de huidige en toekomstige missies.

Het avondvliegprogramma vindt begin 2016 plaats in week 2 (11 tot 15 januari), 3 (18 tot 22 januari), 7 (15 tot 19 februari), 8 (22 tot 26 februari), 12 (21 tot 25 maart) en 13 (28 maart tot 1 april). Er wordt in principe gevlogen van maandag tot en met donderdag tot uiterlijk 23.00 uur. Voor meer info over vliegbewegingen, zie www.luchtmacht.nl/vliegbewegingen. Voor vragen en eventuele geluidhinderklachten: 0800 – 0226033. Klachten kunnen eveneens worden ingediend via www.luchtmacht.nl/geluidshinder.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant