Piet en Toos trouwden op 30 december 1955 voor de wet
Piet en Toos trouwden op 30 december 1955 voor de wet

Piet en Toos Jonkers vieren diamanten huwelijk

Algemeen 169 keer gelezen

UDEN | Piet (91) en Toos (90) Jonkers vieren op 12 januari hun diamanten huwelijk. Ze ontmoetten elkaar zo'n 59 jaar geleden op de kermis in Wilbertoord en sindsdien zijn ze nooit meer bij elkaar weggegaan. Op 30 december 1955 trouwden de twee voor de wet.

Door Freek van der Venne

Piet, geboren in Volkel, en Toos, een echte 'Ujese', vinden het heel wat dat ze hun 60-jarig jubileum kunnen vieren. "Toen het 2000 werd zeiden we tegen elkaar: 'het is bijzonder als we dat samen kunnen meemaken'. Dat we nu 60 jaar getrouwd is dus echt heel bijzonder", vertelt het jubilerende stel trots.
Een echt huwelijksaanzoek was er in die tijd nog niet, vertelt Piet: "Ik ben er niet op de knieën voor gaan liggen. Maar ik had een huis gekocht in de Maasstraat, dus was het logisch dat we er samen gingen wonen en trouwen."

Altijd in Uden
Piet en Toos wonen hun hele getrouwde leven in Uden. Eerst op de Maasstraat, later op de President Kennedylaan en de laatste zestien jaar op het Piusplein. Ze kennen het dorp dan ook op hun duimpje. "We hebben vroeger heel veel gefietst. Tegenwoordig gaan we erop uit met de scootmobiel of samen met de kinderen en kleinkinderen", vertellen Piet en Toos.
De twee wonen tegenover het oorlogskerkhof, waar ze regelmatig nog iets meemaken. "Er stonden hier ooit dertien bussen met familieleden van de mensen die er zijn begraven. Toen belden een hoop man hier aan om te vragen of ze naar de wc mochten", kan Toos zich herinneren.

Viering
Piet en Toos vieren hun diamanten huwelijksfeest op 12 januari in Volkel, samen met familie en vrienden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant