Na de wandeltocht is er een manifestatie in de Kruisherenkapel
Na de wandeltocht is er een manifestatie in de Kruisherenkapel

Inspirerende wandeltocht door Uden op oudejaarsdag

Algemeen 122 keer gelezen

UDEN | De werkgroep meditatie en bezinning van de Kapelgemeenschap Ter Linde van de Kruisherenkapel houdt op 31 december een wereldvredeswandeling en wereldvredesmanifestatie in Uden. Het is het tweede jaar dat de werkgroep het evenement organiseert.

"Het doel van de tocht is om mensen te laten inspireren en eenheid, vrijheid en vrede te ervaren", vertelt Heddy Bodewes, één van de organisatoren. De wereldvredesvlam is het symbool van het evenement, dat in plaatsen op de hele wereld wordt gehouden. Bodewes vertelt over het programma: "De wandeling begint om 9.30 uur bij de Kruisherenkapel en leidt ons langs onder meer de protestantse kerk, de moskee, de Petruskerk en het Museum voor Religieuze Kunst. Daar zal steeds een korte ontvangst zijn. De werkelijke wandeling van een uur wordt zo een wandeling die ruim twee uur duurt."

Manifestatie
Na de wandeling kunnen deelnemers hun meegebrachte lunchpakketje nuttigen, waarna de wereldvredesmanifestatie begint in de Kruisherenkapel. "Die start om precies 12.45 uur met muziek en zang. Op diverse plaatsen in Nederland en omringende landen wordt er ook om precies 13.00 uur een meditatiebijeenkomst gehouden waardoor alle positieve energie gebundeld wordt. Een mooie manier om het nieuwe jaar te starten", vertelt Bodewes.

Informatie
De activiteiten zijn gratis en afzonderlijk te bezoeken. Aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.kapelgemeenschap.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant