Ad van der Weele (rechts), echtgenote Désirée en mede-bestuurslid Fons Langenhoff bekijken een deel van de opdrachtboekjes.
Ad van der Weele (rechts), echtgenote Désirée en mede-bestuurslid Fons Langenhoff bekijken een deel van de opdrachtboekjes.

Organisatie Ujese Kwis: 'Dit geeft zo veel nieuwe energie'

Algemeen 284 keer gelezen

UDEN | De adrenaline is weer gezakt, de rust in de Udense huiskamers is wedergekeerd… Hoe anders was het afgelopen zondagavond! 150 teams, met in totaal een kleine 3.000 deelnemers, bogen zich toen over de derde Ujese Kwis. Het bestuur van Stichting Ujese Kwis is op dit moment druk met het bekijken van de opdrachtenboekjes, maar spreekt nu al van een geslaagde editie.

Door Ted Gijsel

"Het aantal teams was gelijk aan vorig jaar", vertelt voorzitter Ad van der Weele. "150 is meteen ook de limiet. Dat doen we onder andere omdat we de kwaliteit willen blijven waarborgen. Wel was het aantal deelnemers hoger: ruim 2.800 tegen iets meer dan 2.200 vorig jaar. Je ziet dat teams aan het uitbreiden zijn. En als ik de reacties moet geloven, is dat ook wel nodig…"
Want Van der Weele en zijn zeven mede-bestuursleden hadden er weer een pittige Kwis van gemaakt. "We hebben maar één formule: creatief zijn. Tijdens de eerste bestuursvergadering van het jaar verdelen we de categorieën onder de bestuursleden. Vervolgens gaan we allemaal aan de slag. Ons doel is alle deelnemers een leuke avond te bezorgen met familie, vrienden, buren, enzovoorts."

Verkeersinfarct
De Ujese Kwis zorgt echter voor meer dan een leuke avond. Sterker nog, bij het ophalen van de Kwisboeken in Markant Uden ontstond een waar verkeersinfarct. "Niet te geloven", aldus Van der Weele. "Honderdvijftig man rénden de foyer uit, op weg naar hun teams. In ons woordje hameren we daarom ook op veiligheid in het verkeer. Het is maar een spelletje, maar schijnbaar stelt het heel wat meer voor. Tegelijk is het het fanatisme dat de Ujese Kwis zo geweldig maakt. Deelnemers te zien steunen en kreunen tijdens de geheime opdracht bijvoorbeeld, prachtig."
"Wij zijn acht heel gewone mensen die een quiz organiseren", vervolgt Van der Weele. "En op zo'n avond lopen wij echt met rode wangetjes rond. Het enthousiasme is zó hartverwarmend! We krijgen er allemaal nieuwe energie van voor volgend jaar. Het is heel veel werk, maar aan de andere kant: de eerste ideeën zijn er al…"

Lees dit verhaal en meer over de Ujese Kwis woensdag in het Udens Weekblad. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant