Afbeelding

Voetbal Jaaroverzicht Kliksport 2015

Voetbal 378 keer gelezen


Een beknopt jaaroverzicht van de gebeurtenissen op voetbalgebied of leuke randzaken. Wij nemen u mee terug door de professor Barabas tijdmachine naar
het jaar 2015.

Arian Meeuwsen werd door Margriet aangekondigd als nieuwe trainer (Foto's overzicht: Peter Kuijpers)

Januari
Margriet geeft de nieuwe trainer prijs. Het is Arian Meeuwsen als vervanger voor Hans Richters die eind seizoen stopt op de Amstelhoef. De UDI'19-selectie vertrekt voor een trainingsstage naar Belek (Turkije).Avanti'31 doet daar niet voor onder en traint onder de zon van Albufeira in Portugal. De gebroeders Mike en Dave Eveleens geven er de brui aan bij DESO en stoppen met voetbal. Op 25 januari zorgt natte sneeuw in deze regio voor veel afgelastingen in het amateurvoetbal. Het is de eerste wedstrijddag na de winterstop. In de Hoofdklasse gaat DOSKO – TOP als enige door. TOP wint met 1-2 door doelpunten van Stijn Rambach en Aram Putsers. In 2H gaat alleen BVV - Prinses Irene door. Tim van den Brand werd het goudhaantje voor de ploeg uit Nistelrode. Zijn doelpunt in de slotminuut zorgde voor de luid bejubelde 1-2 winst. De derde tot en met de zesde klassen hebben nog winterstop.


Wouter van Dijke en Cetin Alpdogu kregen beiden rood in het duel met EVVC

Februari
Blauw Geel'38 trainer Erwin van Breugel vervangt tijdelijk Martin Koopman die eerder die week bij RKC zijn congé kreeg. De winterstop voor de overige klassen is voorbij, maar veel wordt afgelast. Heeswijk – EVVC eindigt voor de Ballendonkers in mineur. Er wordt met 0-2 verloren. Wouter van Dijke en Cetin Alpdogu krijgen beiden rood. UDI'19 komt in februari niet tot winst en verliest van Deurne (1-0) en Schijndel (3-0). Op 15 februari breekt in het Zuiden carnaval los en is er geen voetbal. Voor Blauw Geel'38 is februari een gouden maand. Alle vier de wedstrijden worden in winst omgezet. Venhorst maakt indruk door in Volkel met 1-4 te winnen. Indruk maken doet ook O.S.S.'20 door kampioenskandidaat TEC in eigen huis met 0-4 te kloppen.

Paul Langenhuizen materiaalman van UDI'19 zag zijn shirts verdwijnen
 

Maart
In de wedstrijd Erp – Beerse Boys krijgt doelman Kevin van de Laar al vroeg rood en verliest uiteindelijk met 1-8! Opvallend detail was dat Yoeri Vissers de score opende voor Erp. Koploper Keldonk nestelt zich nog vaster op de eerste plek na winst op concurrent WEC. Gemert neemt de kop in de Hoofdklasse B na zeges op Dongen, Blauw Geel'38 en Schijndel. Materiaalman Paul Langenhuizen van UDI'19 schrikt zich wezenloos als na afloop van de derby Blauw Geel'38 – UDI'19 als de shirts verdwenen zijn. Later die avond/nacht verschijnen er foto's op facebook van mannen in UDI'19-tenue ergens in de Veghelse uitgaansscene. Het bleek om een grap te gaan. UDI'19 won overigens wel met 0-1 door een treffer van Abdes Assouiki en dat was geen grap.

Een wedstrijd die een smet was op het voetbal in de Hoofdklasse-B: UDI'19 - TOP

April
Op Paaszaterdag 4 april staken een achttal spelers van TOP en weigeren in het uitduel bij UDI'19 te spelen. De reden is naar verluidt het op non-actief plaatsen van leider Theo van Cleef. Ook de dreigende overgang van veel selectiespelers naar plaatsgenoot DESO sluimert door de club. Een in allerijl bijeen geraapt team verliest op Parkzicht met 5-0. Triest nieuws uit Ottersum. Bij Achates overlijdt eerste elftalspeler Brain Lamers (25) ten gevolge van een hartaanval. Ook het kampioenschap van EMK uit Nuenen eindigt in mineur. Speler Ruud Bijsterveld wordt door een trein gegrepen als hij de bierfiets niet tijdig genoeg kan verlaten. Avanti'31 trainer Ronny Everaerts bezoekt de rouwende groep waar hij vorig seizoen nog trainer was. Op 12 april degradeert VOW naar de vijfde klasse na een 0-2 nederlaag tegen Juliana Mill.  Margriet zet trainer Hans Richters op non-actief. Richters, die einde seizoen toch al zou stoppen, vindt dat de angst regeert bij de club. WSC wordt met voorsprong kampioen in 2H. Ploegen in de degradatie zone ergeren zich aan de instelling van de Waalwijkers die na het kampioenschap geen wedstrijd meer weten te winnen. RKSV Keldonk wordt kampioen en promoveert voor het eerst in het bestaan naar de vierde klasse.


Feest voor Venhorst dat kampioen werd in de derde klasse D

Mei
Nog meer kampioenen dienen zich aan. Venhorst slaat op de laatste dag toe in de meest spannende competitie van Nederland: 3D. Met een daverende 5-0 zege op Berghem Sport knallen de champagnekurken op de Voskuilen in Venhorst. In Veghel wordt TEC kampioen. Trainers en oud-spelers van zaalvoetbalclub Schoenenreus:  Gerie Vink en Hank Leatemia, nemen de felicitaties in ontvangst. In Veghel botst Giovanni Henskens met de technische staf. Het gaat om de invulling van zijn positie in het team. De club zet Henskens buiten het team. Gemert won met 0-1 bij De Valk. Bij winst van Blauw Geel'38 op TEC was het kampioenschap voor Gemert geweest. Erp en Schijndel degraderen naar respectievelijk de tweede en eerste klasse. In 2H doet zich het rare fenomeen voor dat ODC moet verliezen bij Helvoirt om nacompetitie te spelen. Bij JVC Cuijk stapt het bestuur op. Aanleiding is een voorstel over contributie, dat door de leden wordt verworpen.


Veel prijzen werden aan de man en vrouw gebracht bij D'n Brouwer in Mariaheide

Juni
In de nacompetitie naderen de finales. FC Uden staat met een been in de tweede klasse, maar moet toch de zege aan Blerick laten dat met strafschoppen wint. DESO wint in Beers bij Beerse boys en promoveert naar de Hoofklasse. Heeswijk laat het thuis afweten tegen SC 't Zand dat naar de eerste klasse promoveert. Feest in Mariaheide waar SCMH naar de vierde klasse promoveert. Datzelfde doet FC De Rakt voor het eerst in het bestaan. Bij FC Oss wordt Theo van Cleef ontslagen. Bij D'n Brouwer in Mariaheide worden de Kliksport Awards weer uitgedeeld. Een volle zaal juicht en applaudisseert voor de winnaars.


Terwijl heel de regio nog vakantie vierde begon Blauw Geel aan de eerste training op 30 juli

Juli
Juli is een rustige maand wat voetbal betreft. Verschillende clubs hebben de training hervat voor een paar weken om dan op een later tijdstip in augustus de draad weer op te pakken. Blauw Geel'38 en UDI'19 doen dat niet. Eind juli staan Bas Gösgens en Erwin van Breugel, trainers van respectievelijk van UDI'19 en Blauw Geel'38 weer op het veld. Maar ook DESO, TOP en O.S.S.'20 hervatten de trainingen. De Veghelaren verbazen met een selectie van ruim 30 man.

Talent Mees Linders hier in duel met Thijs van Pol van Gemert (R)

Augustus
Gemert hervat op 1 augustus de training. Trainer Bert Ruijsch ziet tijdens die eerste training Youri van Brussel afhaken wat later een gebroken teen blijkt. De Astenaar is maanden uitgeschakeld. Clubs slaan aan het oefenen en eind augustus start het bekerprogramma. De Topklasse start op 23 augustus. JVC Cuijk verliest met 3-1 bij AFC in Amsterdam. Ruwaard trekt zich terug uit de beker na drie nederlagen (0-16 Cito), (15-0 Theole) en (17-1 Estria) UDI'19 opent traditioneel op De Smelen in Odiliapeel tegen Gemert voor de Van Lanen trofee en verliest met 3-4.


De dood komt altijd te vroeg en onverwachts. Het overkwam Frans Pluym de vader van de regiotopscorer

September
De amateurcompetitie gaat op 6 september van start. Voor Blauw Geel'38 zal de start desastreus zijn. Maar liefst vier nederlagen met de 5-0 uppercut bij DESO als dieptepunt. UDI'19 start met winst bij Gestel, maar verliest thuis van O.S.S.'20. Dat Schijndel een moeilijk seizoen tegemoet gaat wordt al snel duidelijk na vier nederlagen die maand. De start van Volharding is ook stroef met thuisnederlagen tegen Erp en Heeswijk. Daarentegen wordt uit bij ODC en SC Helmondia gewonnen. Heeswijk speelt in september drie maal gelijk wat beneden de verwachting is. Hapse Boys is nieuw in de derde klasse en kent een matige start. Wel pakt trainer Johan Vullings thuis een punt van Volkel. Bij Vianen Vooruit loopt de van JVC Cuijk overgekomen Rob van Raaij tegen een dubbelle rode kaart aan. Ook Danny Verbakel van Blauw Geel'38 ziet in Gemert rood naar een vermeend 'elleboogje.' Frank Brands, geplaagd trainer van Schijndel, ziet tijdens het duel met Beerse Boys eveneens rood. Op 18 september overlijd plotseling  medewerker Frans Pluym. Frans verzorgde jarenlang de top- en regiotopscorer voor deze site, Stadskrant en Udens Weekblad. Zijn verschijning en uitreiking van de prijzen op de jaarlijkse Kliksport Awards zal een groot gemis zijn.


Dennis van Ballegooij liet Blauw Geel'38 voor wat het was, maar de vragen bleven...

Oktober
De maand oktober die zich kenmerkt met spelers die stoppen of moeten stoppen. Ton van Zantvoort van Margriet verlaat verrassend de selectie en gaat lager spelen. Keeper Dennis van Ballegooij blijft plots weg bij Blauw Geel'38. Het passeren voor het duel met Dongen zou de reden zijn geweest. DESO-trainer Niels van Casteren zet naar aanleiding van een 'voorval' Ferd Pasaribu en Abdel Aziz uit zijn selectie. UDI'19 doelman en pechvogel Thijs van Hoeij krijgt te horen dat hij moet stoppen met voetballen. Zijn knie is dermate beschadigd dat spelen niet meer mogelijk is. In het bekerprogramma op 25 oktober zijn opvallend veel ploegen vrijgeloot. Voor de teams die wel spelen gaan O.S.S'20 (11-0 Vianen Vooruit), TOP, JVC Cuijk, Gemert, EVVC, Cito, FC Uden, Volharding en UDI'19 door.


Ritchie-San Anpong scheurde een kruisband en lijkt voor lange tijd uitgeschakeld. 

November
Het trainersnieuws komt los. UDI'19, Gemert en Blauw Geel'38 melden middels een persbericht dat respectievelijk Bas Gösgens, Bert Ruijsch en Erwin van Breugel gaan stoppen einde seizoen. De clubs moeten opzoek naar een nieuwe trainer. O.S.S.'20 komt met het bericht dat trainer Maarten van Vugt ook volgend seizoen de trainer op De Rusheuvel zal zijn. Jesper Brocks vertrekt per direct bij DESO. Voor Ritchie-San Anpong wordt zondag 29 november een zwarte dag. In het duel met DESO  scheurt de Eindhovenaar zijn voorste kruisband. "Dit was niet het nieuws waar ik op hoopte" wist hij Kliksport te melden. In de beker eind november boekt Blauw Geel'38  een opvallende 1-14 zege in Wanssum op vijfdeklasser SV United. Gemert, UDI'19, JVC Cuijk, SSS'18, Avanti'31, O.S.S.'20, en Cito gaan door. Opvallend is de bekernederlaag van HVCH, dat zo goed presteert, tegen tweedeklasser Mierlo Hout en thuis met 0-3 verliest.


Prins Tinus d'n Twidde en voorzitter Frank Pulles zagen Blauw Geel'38 met 2-1 verliezen bij UDI'19

December
Herpinia blijft qua beenbreuken niets bespaard. In het duel met Ravenstein breekt aanvaller Rick Staassen zijn been op twee plekken. Het duel wordt met een 3-1 stand voor Herpinia gestaakt. Op Sportpark Den Uil in Erp kan de drainage het water niet verwerken. Wedstrijden worden afgelast en wethouder Riny van Rinsum komt op uitnodiging van Erp voorzitter Toon Kerkhof persoonlijk polshoogte nemen. De meldingen van blijvende trainers vullen de tijdlijn op Kliksport. O.S.S.'20 en DESO gaan lekker de winterstop in met zeges op Vlissingen en TOP. Blauw Geel'38 verliest in Uden van een beter UDI'19 met 2-1. Venhorst sluit eveneens goed af door Mierlo Hout in Helmond met 0-4 te kloppen. Boekel Sport wint thuis de topper van koploper Rhode met 1-0. Stormvogels'28 heeft het licht gezien en stapelt zege op zege. Het jaar eindigt met een kleine bekerronde. Blauw Geel'38 wint met 5-0 van Mierlo Hout waar een gehavend UDI'19 met 2-1 wint van vijfdeklasser MULO. Gemert verliest met strafschoppen bij JVC Cuijk, maar Avanti'31 en O.S.S.'20 weten zich te plaatsen. Schijndel komt met Hans Lathouwers als opvolger van Frank Brands. Ger Verheijen gaat naar Constantia en Joop van den Ing wordt trainer vanVV Heijen. Peter van Orsouw meldt zich komend seizoen als trainer van OKSV.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant