Voorzitter Voedselbank Veghel: 'Het is echt fantastisch wat deze mensen allemaal doen voor de medemens' (Foto: Ties van Dooren).
Voorzitter Voedselbank Veghel: 'Het is echt fantastisch wat deze mensen allemaal doen voor de medemens' (Foto: Ties van Dooren).

De Voedselbank Veghel staat klaar voor mensen die het echt nodig hebben

Algemeen 97 keer gelezen

VEGHEL | De kerst is nog maar net voorbij en de volgende feestdagen staan alweer voor de deur. Er wordt gegeten, gedronken en gefeest. Toch is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. De Voedselbank op het Broedershof in Veghel krijgt wekelijks zo'n 70 personen over de vloer.


De jaarlijkse actie van de Voedselbank voor Kerstmis was ook dit jaar weer een succes. Samen met een aantal Veghelse basisscholen en de middelbare scholen het Zwijsen College en het Fioretti College werden er weer een hoop 'luxe' voedselpakketten samengesteld. "Wij zijn heel blij met de steun van deze scholen. Het levert ons altijd een berg extra producten op", licht Jan Janssen voorzitter van de Veghelse voedselbank toe.
Het is niet zo dat iedereen zomaar bij de Voedselbank terecht kan. "Wij verwijzen ze altijd door naar Optimisd of de Udense sociale dienst (Voedselbank Veghel verstrekt ook voedselpakketten voor personen uit Uden red.). Daar worden ze gescreend en volgt er een intakegesprek. Er wordt daar ook gecontroleerd of er een mogelijkheid is om bijvoorbeeld een toeslag of uitkering aan te vragen."
Jan benadrukt dat het om tijdelijke noodhulp gaat. "Onze 'klanten' moeten zelf de draad weer oppakken, anders blijven ze doormodderen. We krijgen gelukkig veel steun, want de hulp is serieus nodig." Naast de grote supermarktconcerns uit Veghel helpen ook de kleinere ondernemers mee en als het echt nodig is het centrale depot in Tilburg. "Zonder die bedrijven is het eigenlijk niet mogelijk om mensen een voedselpakket aan te bieden." Daarnaast zijn de vrijwilligers helemaal essentieel voor het voortbestaan van de voedselbank. "Zonder vrijwilligers is het zo afgelopen. Het is echt fantastisch wat deze mensen allemaal doen voor de medemens", vertelt Jan trots.

Steunen
Deze week is de voedselbank nog dicht, maar vanaf volgende week staan de vrijwilligers op woensdag en donderdag weer klaar voor mensen die de hulp echt nodig hebben. "De meest aangrijpende verhalen passeren de revue en allemaal erg verschillend", zegt Jan die sinds 2009 voorzitter is van de voedselbank. Hij vervolgt: "Mochten er nog bedrijven of particulieren zijn die kerstpakketten overhebben of ons op een andere manier willen steunen. Graag. Brengen mag, maar wij kunnen ze ook komen halen."
Meer info en contactgegevens via: www.voedselbankveghel.nl.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant