Deelnemers Bas van Summeren en Horacio Pereira

200 lopers doen mee aan Bedafcross van De Keien Atletiek

Sport 119 keer gelezen

UDEN | Zo'n tweehonderd lopers deden zondag mee aan de Bedafcross van De Keien Atletiek. De onverharde bosloop in natuurgebied De Bedafse Berge tussen Uden en Vorsenbosch is de tweede van de vier crossen tellende competitie.

De start vond plaats in het mulle zand en de rest van de rondes vonden plaats in de bossen. De deelnemers gingen van start in verschillende categorieën. De pupillen meisjes en jongens B en C en de mini's liepen een afstand van 1.200 meter. Anouk Langstraat, Maurice van Beurden, Liske van den Berg, Noah Meeuwissen, Myke van de Mortel en Timo van Ravestein wonnen de cross in hun categorie. De A-pupillen liepen 1.800 meter, in die categorieën trokken Sylke Janss en Brecht Ketelaars aan het langste eind.
De junioren C en D liepen twee rondes van 2.200 meter. Senna Manders werd eerste in de categorie Meisjes Junioren D. Ook Anne van den Broek, Jip van Dinther en Enrique van Zutven gingen met de eerste prijs naar huis. Lotte Manders won in de categorie Meisjes Junioren B de wedstrijd. Zij liep 3.080 meter. B-junior Jasper van der Aa legde 4.620 meter af in 21.40 minuten en werd eerste. Joran de Bie eindigde op de eerste plek in de categorie Jongens Junioren A.

Recreatieve lopers
De recreatieve lopers hadden de mogelijkheid te finishen na iedere grote ronde (1.540 meter) met een maximum van zes rondes. Jasper Minkels uit Nijmegen eindigde bij de volledige afstand (10 kilometer) op de eerste plaats in een tijd van 36.50 minuten. De crosscompetitie van De Keien gaat verder op 31 januari met de Heuvelcross, die start in de bossen van Zeeland.