Jacques Kop Jansen spreekt zijn speelsters toe (Foto Peter Kuijpers)
+audio

Korfrakkers ontsnapt met Houdini act tegen Swift

Sport 142 keer gelezen

ERP – Erp won de terugwedstrijd van Swift in Sporthal Ter Aa met 19-17. Gelijk aan vorige week zondag in Velden werd de tweede helft de bezoekers fataal. Met maar liefst een 4-10 voorsprong voor Swift met de rust, gloorde Limburgs succes. In de tweede helft kwamen de Erpsen terug en wonnen uiteindelijk nipt met 19-17. Eline Kerkhof speelde niet wegens een blessure.

Trainer Jacques Kop Jansen van Korfrakkers had vooraf gewaarschuwd voor Swift. "Dit team, daar win je zomaar niet even van. Voer je taken uit." Waren onder anderen de woorden in zijn wedstrijdbespreking. Toch ging het, gelijk aan vorige week voor rust, weer mis. Het enige verschil was dat Swift nu wél scoorde wat vorige week in Velden niet lukte. Fout op fout stapelden de Erpsen en miste bovendien de schotprecisie. De wedstrijd leek Korfrakkers volledig uit de hand te lopen. Tegen het rustsignaal liep Swift van 2-3 plots door naar 4-10. De bezoekers uit Velden leken hier een leuke optie te nemen op de eindzege.

Gastvrouwen
Na rust al meteen een tegenslag bij de 4-11 van Celine Bergmans. De 5-11 van Maaike van Oort was het startsein voor de onwerkelijke inhaalrace. De serie stokte bij 9-11 waar de noodrem van Swiftcoach Jan Kooiman kwam met een time out. Het leek te helpen waar Swift weer uitliep naar 10-13. Het bleek onvoldoende om de gastvrouwen het definitieve 'nekschot' te geven. Monique van de Ven gooide de 13-13 binnen, maar via 14-14 en een stip van Shemma Janssen kwamen de gasten weer op voorsprong 14-15.

Amusementswaarde
Ter Aa dreunde op zijn grondvesten en de spanning was voelbaar. Het laatste woord was voor Korfrakkers dat uiteindelijk met 19-17 won. Een wedstrijd die sip voor de bezoekers afliep, maar een dikke tien scoorde qua amusementswaarde. Korfbal stond weer dik gedrukt op de  kaart in Erp. Monique van de Ven kwam als eerste uit de kleedkamer: "Ach lekkere wedstrijd toch. Wij speelden voor rust erbarmelijk. Gelukkig kwam het herstel na rust, gelijk aan vorige week. Vergeet niet als Swift vorige week wat meer geluk had gehad met de schoten, hadden we het in Velden ook moeilijk gehad."

Gespekken met Jan Kooimnan van Swift en Jacques Kop Jansen van Korfrakkers (Coaches)