Het ensemble Lyrique treedt op in De Garf.
Het ensemble Lyrique treedt op in De Garf.

Ensemble Lyrique verzorgt het Muziconcert in De Garf Zeeland

Kunst en cultuur 220 keer gelezen

ZEELAND | Het ensemble Lyrique treedt zondag 24 januari op in De Garf in Zeeland, Kerkstraat 35.

Het optreden begint om 12.00 uur. Een toegangskaartje kost 13 euro. Kinderen en jongeren tot vijftien jaar en CJP-houders betalen 2,50 euro. In het programma 'Harmonia Rossa', het vijfde programma van dit ensemble, laten beide musici het warme hart van het harmonium spreken.
Sopraan Francine van der Heijden studeerde in Maastricht, Den Haag en Londen. Aansluitend volgde zij cursussen aan de Britten Pears School en bij Opera Studio Nederland. Zij maakte deel uit van het ensemble Van Swieten Society. Op het podium vertolkte Francine rollen in opera's van Mozart en 'Bouffes Parisiennes' van Offenbach. Francine trad o.a. op bij het 150-jarig jubileum van het Bijbels Museum en ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de vereniging Vrienden van het Lied. Als La Musica (Monteverdi) daalde zij de trappen van het Concertgebouw af bij het vijftigjarig jubileum van het Nederlands Kamerorkest. In 2002 zong zij de sopraansolo bij de begrafenis van Z.K.H. Prins Claus in de Grote Kerk in Delft.

Prijzen
Dirk Luijmes won prijzen bij (inter) nationale orgelconcoursen en trad op van Warschau tot New York. Hij speelde mee in diverse speciale producties, waaronder de wereldpremière van de 1919-versie van Stravinsky's 'Les Noces', die ook in Paleis Noordeinde was te zien. Dirk Luijmes speelde in het Concertgebouw te Amsterdam en de Musikverein in Wenen. Zijn opname van het Harmoniumconcerto kreeg in 2011 een Edison. Meer informatie op www.muzis.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant