Henny Luijten, projectleider en Els Backx, voorzitter bestuur MRK. Op de achtergrond, onder het verlaagde dak, de muur van De Refter, waar de hoofdingang van het museum komt. (Foto: Ankh van Burk)
Henny Luijten, projectleider en Els Backx, voorzitter bestuur MRK. Op de achtergrond, onder het verlaagde dak, de muur van De Refter, waar de hoofdingang van het museum komt. (Foto: Ankh van Burk)

Bezoeker straks centraal na verbouwing MRK

Kunst en cultuur 314 keer gelezen

UDEN | Het Museum voor Religieuze Kunst zal dit jaar in de periode van 8 februari tot 11 september gesloten zijn wegens een verbouwing. De verbouwing heeft tot doel de pijlers van het museum, namelijk kunst, kruidentuin en klooster meer accent te geven. De toekomstige route sluit het museumgedeelte aaneen en De Refter, waar het abdijcafé en de winkel gevestigd zijn, kan ook apart bezocht worden zonder entree te hoeven betalen. De hoofdingang aan de Vorstenburg wordt verplaatst naar de zijkant via de kloostermuur.

Henny Luijten, projectleider, legt uit: "In de huidige situatie komt de bezoeker binnen in de hal met infobalie, waar een kaartje gekocht kan worden. Van hieruit kan de bezoeker de ondergrondse expositieruimte bezoeken en/of de expositieruimte op de begane grond. Om naar de permanente tentoonstelling in de abdijvleugel of naar de kruidentuin te gaan moet de bezoeker nu door De Refter, het recreatieve gedeelte van het museum."

"In de nieuwe situatie wordt de hoofdingang naar De Refter verplaatst. De bezoeker komt via een poort in de kloostermuur binnen en bereikt de hoofdingang via de kruidentuin. Dan komt men in De Refter waar zich ook de infobalie bevindt en de toegang tot het museumgedeelte. In De Refter is ook al de nodige informatie te vinden over het klooster- en museumcomplex. De keuze is aan de bezoeker om te genieten van de kruidentuin en een hapje en drankje in De Refter of een kaartje te kopen en het museum te bezoeken of van beide mogelijkheden gebruik te maken', vult Luijten aan.

Bezoeker
Het bestuur van het Museum voor Religieuze Kunst wil met de verbouwing de bezoeker centraal stellen door naast het museumbezoek meer mogelijkheden, zoals hierboven genoemd, te bieden.

Daarnaast hoopt het museum meer bezoekers te trekken om het cultuurhistorische verhaal te vertellen van deze locatie en door actuele wisseltentoonstellingen te houden. Zo wordt het museum op 11 september heropend met de tentoonstelling 'Jeroen Bosch in gebrandschilderd glas verbeeld'.

Meer informatie
Voor meer informatie over het Museum voor Religieuze Kunst kijk op de website http://museumvoorreligieuzekunst.nl/.

Lees meer woensdag in het Udens Weekblad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant