Joep Vink staat in maart op het NK meubelmaken.

Twee Udense leerlingen op NK houtbewerken en meubelmaken

Onderwijs 345 keer gelezen

UDEN | Twee Udense leerlingen van ROC de Leijgraaf hebben zich geplaatst voor het NK houtbewerken en het NK meubelmaken tijdens de Skills Heroes-wedstrijd.

De landelijke kwalificatiewedstrijd voor de richtingenmeubelmaker en machinaal houtbewerker vonden maandag plaats tijdens de open dag op ROC de Leijgraaf. Tien kandidaten van ROC's uit het hele land streden voor een plek in de finale die in maart plaatsvindt in Amsterdam.

De Udense Joep Vink werd tweede in de categorie meubelmaken en gaat dus naar het Nederlands Kampioenschap. Bij het houtbewerken waren geen winnaars of verliezers, dus ook Nick van Bommel uit Uden staat in maart op het NK.

Bij deze Skills Heroes ging het om twee vakgebieden: machinaal houtbewerker en meubelmaker. "Om klokslag 09.15 startten de kandidaten met hun opdrachten en gingen zij direct geconcentreerd aan de slag. Tijdens de wedstrijd was er een grote aanloop van mensen die naar de wedstrijden kwamen kijken, supporters van de leerlingen die meededen, maar ook veel nieuwe leerlingen", vertelt Ronald den Brok, docent hout en meubel en organisator van de skills-wedstrijd.

In de categorie meubelmaker won de afgevaardigde van HMC Amsterdam met 549 punten. Vink werd tweede met 536 punten. Ook de derde, vierde, vijfde en zesde plaats gaan door naar het NK. Dat wordt van 17 tot 19 maart gehouden in Amsterdam.