De kapel in Boekel.
De kapel in Boekel.

Senioren Boekel boos om mogelijke verkoop kapel

Algemeen 499 keer gelezen

BOEKEL | "Door het schrijven van deze brief wil ik als een van de senioren uit de gemeente Boekel mijn boosheid en teleurstelling uitspreken over het voorliggende proces rondom de verkoop van onze kapel", dat schrijft mevrouw Van Boxtel-Arts in een ingezonden brief in het Weekblad Boekel & Venhorst.

Het parochiebestuur van Sint Petrus heeft plannen op tafel liggen om de kapel in Boekel te verkopen. Volgens vicevoorzitter Noud van der Heijden is er nog niets zeker. "De vergunningen moeten eerst rond zijn. Dat kan nog maanden duren. We verwachten en hopen 1 mei."

Als de plannen doorgaan wordt ondernemer Hugo van Zutphen de nieuwe eigenaar. Hij wil een horecaonderneming in de kapel starten. "Het wordt zeker geen discotheek", liet hij eerder al weten. 

Reacties
Toch is niet iedereen in Boekel blij met de mogelijke. "Wist u dat de toenmalige eigenaar zestien jaar geleden de kapel te koop heeft aangeboden en dat door de inzet van de bewoners de kapel behouden kon worden? Hiervoor werd een bedrag van 63.000 gulden bij elkaar gebracht. Hierdoor is het onze kapel geworden", schrijft Van Boxtel-Arts in de brief gericht aan meneer Hurkmans van het parochiebestuur Sint Petrus.

Van der Heijden is het niet eens met de inhoud van de brief. "Er wordt gesuggereerd dat het een voldongen feit is dat de kapel verkocht wordt. Dat is niet zo. We hebben het voornemen om de kapel te verkopen, maar dat is dus nog niet rond."

Andere schriftelijke klachten zijn er bij het parochiebestuur nog niet binnengekomen.

Informatiebijeenkomst
Op maandag 1 februari is er om 19.00 uur een bijeenkomst in het parochiecentrum in Boekel. Iedereen is dan welkom om zijn of haar mening te geven. "Als er een ton op tafel wordt gelegd, dan willen we de kapel best open houden", vertelt Van der Heijden. "Maar voor die paar mensen die wekelijks naar de kapel komen, kunnen wij het gebouw niet open houden. We moeten niet in de rode cijfers komen", vertelt hij. "De mensen praten wel, maar ze doen niets."

Oplossing
Over een oplossing voor de mensen die wel wekelijks naar de kapel gaan, is al nagedacht. "We willen in de kerk een kapel bouwen. Zo kunnen we toch op de centjes letten", aldus Van der Heijden.

Lees woensdag meer in het Udens Weekblad. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant