A Perfect Day draait in De Pul.
A Perfect Day draait in De Pul.

A Perfect Day over hulpverleners in Bosnië draait in De Pul

Kunst en cultuur 101 keer gelezen

UDEN | De film A Perfect Day draait op donderdag 28 januari om 20.00 uur in De Pul in Uden.

Het verhaal gaat over een groep hulpverleners probeert de watervoorziening van een verlaten gemeenschap in een Bosnisch oorlogsgebied te redden. Nieuwkomer Sophie doet alles om te helpen, ouwe rot in het vak Mambrú wil het liefst naar huis, Katya wil Mambrú, Damir wil dat de oorlog stopt en B heeft eigenlijk geen flauw idee wat hij wil. Humor, drama, liefde, gevaar en hoop: het komt allemaal samen op een perfecte dag.

B, gespeeld door Tim Robbins, is de cowboy met hoofddoek die al te lang in een conflictgebied verkeert; goedmoedig cynisch, ietwat roekeloos, het normale leven verleerd. Maatje Mambrú, gespeeld door Benicio Del Toro, draait ook al lang mee bij het fictieve Aid Across Borders, maar overweegt eruit te stappen zodat hij zich - net als zijn echtgenote aan de andere kant van de wereld - druk kan maken om zaken als de kleur van het behang.

De Spaanse scenarist en regisseur Fernando Léon de Aranoa (bekend van Los lunes al sol uit 2002, met Javier Bardem als werkloze) baseerde zich op een Spaanse roman van voormalig missiechef van Artsen zonder Grenzen Paula Farias.

Kaartjes
Entree €8,50 inclusief consumptie. Entree filmpashouders €7,00 inclusief consumptie. Zaal open 19.00 uur, aanvang film 20.00 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie over de film of het totale programma van De Pul kijk op de website: www.depul-uden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant