Veel borden in het centrum van Uden gaven verkeerde informatie aan.
Veel borden in het centrum van Uden gaven verkeerde informatie aan.

Parkeerproblemen centrum moeten 4 februari opgelost zijn

Centrum 382 keer gelezen

UDEN | Het euvel met de parkeerverwijsborden in het centrum van Uden moet voor 4 februari opgelost zijn. Dat laat de gemeente weten naar aanleiding van schriftelijke vragen van VVD-Leefbaar Uden.

De gemeente heeft de nieuwe provider tot 4 februari de tijd gegeven om de problemen op te lossen. Er moeten twee borden komen in de Pastoor Spieringsstraat, één in de St. Janstraat en één in de Brigittinessenstraat. "Momenteel wordt al onderzocht welke juridische stappen we kunnen ondernemen wanneer na verstrijken van deze datum geen oplossing is gerealiseerd", aldus de gemeente.

De partij VVD-Leefbaar Uden stelde schriftelijke vragen aan de gemeente nadat zij erachter kwamen dat de bezetting zoals werd weergegeven op de parkeerverwijsborden afweek van de daadwerkelijke bezetting van de parkeerplaatsen. De gemeente liet weten dat dit probleem werd veroorzaakt door onder andere het laden en lossen van vrachtwagens en de bezorgservice van bedrijven.

"We hebben een oplossing gevonden in het dagelijks kalibreren van het systeem. Voor één locatie wordt het systeem inmiddels al dagelijks gekalibreerd, bij het Mondriaan gebeurt dit nog niet, maar door dat daar ook te gaan doen, moeten de problemen opgelost zijn", aldus de gemeente.

Ook de PRIS-borden waren regelmatig buiten werking, maar ook dat zou verholpen moeten zijn. "Met de komst van een nieuwe provider voor het dataverkeer zijn deze problemen opgelost", laat de gemeente in een reactie weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant