De optocht in Boekel in 2015.
De optocht in Boekel in 2015.

Het carnavalsprogramma van De Knöllekes in Boekel

Carnaval 250 keer gelezen

BOEKEL | Carnaval in Boekel wordt één groot feest. Hier het hele programma op een rijtje.

Op vrijdag 5 februari brengen Prins Rick, Adjudant Coen, Jeugdprinses Jill en Jeugdvorst Romee overdag met hun gevolg een bezoek aan de basisscholen. Vanaf 19.00 uur is de officiële sleuteloverdracht in het Gemeentehuis. Alle hoogwaardigheidsbekleders van de Boekelse en Venhorstse carnaval krijgen van Burgemeester Bos dan de sleutel overhandigd. Iedereen is welkom. Daarna trekt de hele stoet naar Zaal Salut voor een feest. Jeugdprinses Jill, Jeugdvorstin Romee, de jeugdraden van Boekel en Venhorst en alle kinderen van groep 7 en 8 gaan verder carnaval vieren in de Feestkelder, die is vrijdag geopend tot 21.30 uur.
Op zaterdag 6 februari brengt de carnavalsvereniging de hele ochtend bezoeken aan Boekelse zieken om ze een presentje te overhandigen. 's Middags is het tijd voor de finale van Stuif es in. Op deze middag zijn de optredens te zien die de jury heeft uitgekozen. Zij strijden om de felbegeerde bekers en tussen de optredens door kan er flink gedanst en gehost worden. Stuif es in is van 13.00 tot 16.30 uur in Nia Domo. Let op: eenmaal binnen is binnen en alleen kinderen van groep 1 tot en met 8 zijn welkom. De entree voor Stuif es in is 1 euro. 's Avonds om 19.30 uur is er een dienst van woord en gebed in de kerk, ook dit jaar verzorgd door Diaken van Thiel. Vanaf 21.00 is 'Het knallend Knöllekesfeest' in Nia Domo. In de pleinzaal is live muziek van de 'Bloaspoepers', in de koepelzaal in een DJ en in de Parkzaal is een 'Amstel meezingfeest'.
De carnavalszondag, 7 februari, draait om de optocht. Eerst wordt rond 12.15 uur de prinsenwagen onthuld. Daarna start de optocht om 13.30 uur vanaf het plein. Na de optocht vindt de prijsuitreiking plaats. Voor de jeugd om 17.00 uur in de Koepelzaal en voor de volwassenen vanaf 18.00 uur in de Pleinzaal. De zondag wordt afgesloten met het optochtbal in alle drie de zalen van Nia Domo. Voor iedereen vanaf groep 7 is van 18.30 tot 21.00 uur een 'After Party Optocht' in de Feestkelder. Dit jaar kan het publiek ook mee bepalen wie er een prijs verdiend met de optocht. Vanaf de aanvangstijd van de optocht is het mogelijk om via de website van de Knöllekes (www.deknollekes.nl) een stem uit te brengen. Dit is mogelijk tot maandagavond 11 over 11. De winnaar van de publieksprijs wordt dinsdagavond bekend gemaakt in de pleinzaal van Nia Domo. De publieksprijs bestaat uit een beker en envelop.
Op maandag 8 februari is vanaf 14.00 uur het 'Klein Knöllekesbal'. Er zijn allerlei optredens van Stuif es In, de Dansgarde en de Knollentrappers. Alle kinderen krijgen tussen 14.00 en 15.00 uur een lot. Met dit lot maken zij kans op leuke prijzen. Om 18.00 uur is de grote finale van de afsluiting van het jeugdcarnaval in de pleinzaal in Nia Domo. 's Avonds in de Pleinzaal: de grote Bierbladenbingo. Iedere ronde kunnen deelnemers een bingokaart kopen voor 1 euro waarop carnavalshits staan. De hele avond draait de dj carnavalshits op willekeurige volgorde. Zijn alle zes de nummers gedraaid die op een bingokaart staan, dan wint degene een blad bier. Deelname is voor 18+.
Dinsdagmiddag 9 februari wordt leuk met een groot spelen-matinee voor de kinderen. 's Avonds wordt de carnaval afgesloten in de Koepelzaal met een discotheek en in de Pleinzaal een Hollandse Avond met zanger Kees.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant