De kinderen van 't Mulderke en hun ouders zijn klaar voor de optocht.
De kinderen van 't Mulderke en hun ouders zijn klaar voor de optocht.

't Mulderke hoopt op de eerste plek: "Onze wagen is zo mooi geworden!"

Carnaval 264 keer gelezen

UDEN | Nog eventjes wachten en dan is het zover: carnaval! Zondag is traditiegetrouw de optocht in Uden en dit jaar doet ook basisschool 't Mulderke weer mee. Voor de harde kern van de bouwers is dit het laatste jaar, want hun kinderen zitten inmiddels in groep acht.

Ook voor Ingrid Emonds is dit jaar het laatste jaar. "We gaan dit ontzettend missen, want we vinden het superleuk om te doen!", vertelt ze enthousiast.

Dit jaar pakt de groep groots uit. Maar liefst 105 kinderen en ouders lopen mee in de optocht en aan de wagen wordt al maanden gewerkt. "Ik hoop echt heel erg dat we gaan winnen", lacht Ingrid. "Daar moet ik natuurlijk wel voorzichtig mee zijn, maar onze wagen is zo mooi geworden. En niet alleen de wagen, we hebben dit jaar ook bijpassende kleding, er wordt uitgedeeld en de kinderen hebben zelf dansjes ingestudeerd. En dat allemaal in ons thema, dat veel Udenaren aan zal spreken."

't Mulderke deed zes jaar geleden voor het eerst mee toen een leerling van de school jeugdprins was. Het jaar daarna besloot een groepje van acht ouders om het jaar daarna weer mee te lopen. Inmiddels hebben ze vier keer gewonnen, waarvan twee keer op rij. "Als we dit jaar zouden winnen, dan is dat het derde jaar op rij", vertelt Ingrid.

Lees meer in het Udens Weekblad van vrijdag 5 februari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant