Afbeelding

Het rinkelde medailles op het Sportgala 2015

Sport 73 keer gelezen

UDEN | Het Sportgala over het jaar 2015 vond donderdagavond 4 februari plaats in de circustent op de Markt in Uden. Het rinkelde medailles. Maar liefst 776 kampioenen werden namens de gemeente Uden door burgemeester Henk Helllegers en sportwethouder Ben Tuithof gehuldigd voor hun behaalde prestaties in het jaar 2015.

Verder werden de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar 2015 bekendgemaakt. Deze verkiezing is een initiatief van de gemeente Uden en wordt gesponsord door BodyVision Uden. Rob van Berkel en Anne Marie Kamp zorgden voor een gevarieerd programma met demogroep V&K Uden, Dance Action Evolution, de Sportvrijwilliger en de Sportverkiezing. Jan van den Elzen van voetbalvereniging FC de Rakt werd gehuldigd als sportvrijwilliger 2015.

De titel 'Sportman van het jaar 2015' ging naar Ruben Klomp. Ruben is een judoka van 17 jaar oud. Hij heeft met meerdere wedstrijden meegedaan en op verschillende nationale judowedstrijden de 1e, 2e of 3e plaats behaald.

De titel 'Sportvrouw van het jaar 2015' ging naar Maartje Krekelaar. Maartje is begonnen bij Hockey Club Uden en speelt sinds enkele jaren bij Hockeyclub Den Bosch. Daar is zij afgelopen jaar landskampioen geworden in de Hoofdklasse. Daarnaast mocht Maartje op 5 december 2015 haar debuut maken in het Oranje-hockeyteam tijdens de Hockey World League Finals in het Argentijnse Rosario. Mede dankzij een goal van de debutante wist Nederland de eerste groepswedstrijd te winnen met 5-1 van Duitsland.

'De sportploeg van het jaar 2015' is Team NL UDI'19/Beter Bed G-voetbal. Zij hebben een zilveren medaille behaald op de Special Olympics World Games in Los Angeles. Zij zijn het eerste Nederlands voetbalteam dat zilver heeft behaald op een olympisch toernooi.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant